Home / Ειδήσεις / Χίλαρι Κλίντον, η υποψήφια με (σχεδόν) όλο το Χόλιγουντ μαζί της

Χίλαρι Κλίντον, η υποψήφια με (σχεδόν) όλο το Χόλιγουντ μαζί της

Ψηφίζουν και δωρίζουν εκατομμύρια

Αθήνα
Αν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ψήφιζαν μόνο οι καλλιτέχνες και οι διασημότητες των ΗΠΑ τότε η επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον μάλλον θα ήταν περίπατος, αφού οι περισσότεροι δηλώνουν υποστηρικτές της.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα αστέρια της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας που έχουν εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή τους στην πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Μπιγιονσέ είναι από τους πρώτους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για την προεδρία. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε έρανο για να συγκεντρωθούν χρήματα για την υποψηφιότητά της. Και φυσικά η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι θέλει να γίνει τόσο καλή πρόεδρος όσο καλή ερμηνεύτρια είναι η Μπιγιονσέ.

Αναποφάσιστος ήταν μάλλον στην αρχή ο Ματ Ντέιμον, αλλά τελικά μάλλον έχει καταλήξει ποιον θα υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές. Στην αρχή ήταν θαυμαστής της Ελίζαμπεθ Ουόρεν, στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ του γερουσιαστή Μπάρνι Σάντερς, αλλά τελικά κατέληξε υποστηρικτής της Χίλαρι. «Υποστηρίζω τη Χίλαρι Κλίντον» δήλωσε στο Hollywood Reporter.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο η Κλίντον «έχει κερδίσει το δικαίωμα να είναι πρόεδρος και επικεφαλής της χώρας. Είναι τόσο απλό. Είναι αυτή η γυναίκα που μπορεί να πάρει τις σωστές σημαντικές αποφάσεις που χρειάζεται η χώρα».

Για να συγκεντρωθούν χρήματα για την πολιτική εκστρατεία της Κλίντον τραγούδησε η Κριστίνα Αγκιλέρα, αφού πιστεύει ότι η πρώην ΥΠΕΞ είναι ένας ακούραστος υπερασπιστής των Αμερικανών και των οικογενειών τους.

Μπορεί ο μπαμπάς… Κέιτλιν Τζένερ να δηλώνει φανατική ρεπουμπλικανή, η κόρη όμως Κένταλ Τζένερ δεν δίστασε να εκφράσει την υποστήριξή της στη Χίλαρι Κλίντον, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία είναι πολύ δημοφιλής, προσκαλώντας τα εκατομμύρια των ακολούθων της να την ψηφίσουν.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι φίλος της οικογένειας Κλίντον και το έδειξε εμπράκτως, αφού δεν δίστασε να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια για την εκστρατεία της Χίλαρι.

Τι άλλο να κάνει η Lady Gaga για να εκφράσει την υποστήριξή της στη Χίλαρι;. Αφού έκανε έναν έρανο υπέρ της Κλίντον, φωτογραφήθηκε μαζί της κρατώντας κι ένα μπλουζάκι με την φωτογραφία της υποψήφιας προέδρου.

Την απονομή των βραβείων MTV Movie 2015 επέλεξε η Τζένιφερ Λόπεζ για να μιλήσει για τις εκλογές του 2016, λέγοντας: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μια γυναίκα».

Τα πάντα όλα υποσχέθηκε στη Χίλαρι ο Τζόρτζ Κλούνεϊ και κράτησε το λόγο του, τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του Αμάλ, αφού δημιούργησαν Ταμείο Νίκης για την Κλίντον.

«Χίλαρι Κλίντον» ψηφίζει και ο φετινός νικητής των Όσκαρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος δώρισε ένα σημαντικό ποσό για την εκστρατεία της υποψήφιας προέδρου.

«Είμαι φίλος των Κλίντον» παραδέχτηκε ο Στίβι Γουόντερ το καλοκαίρι που πέρασε, δηλώνοντας «προκατειλημμένος» υπέρ της Χίλαρι.

Με μία επιταγή για την προεκλογική της καμπάνια εξέφρασε την υποστήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον και ο Τομ Χανκς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Vassilis Batzis