Home / Διεθνή / Φόβοι και υποψίες για τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο

Φόβοι και υποψίες για τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο

Σε ύψιστο συναγερμό έχει τεθεί το Βέλγιο υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης, μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Παρίσι. Το μετρό στις Βρυξέλλες έκλεισε, ενώ συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη, λόγω «σοβαρής και επικείμενης» απειλής.

Μία εβδομάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς, η υπηρεσία ασφαλείας του Βελγίου αύξησε το επίπεδο συναγερμού στην πόλη των Βρυξελλών στο επίπεδο 4.

«Μετά από νέα αξιολόγηση της υπηρεσίας ασφαλείας που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου, το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή αυξάνεται για την πόλη των Βρυξελλών στο επίπεδο 4. Το επίπεδο 3 εξακολουθεί να ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρα, όπως εμπορικά κέντρα, συναυλίες, εκδηλώσεις ή σταθμούς.

Όλοι οι σταθμοί του Μετρό των Βρυξελλών θα παραμείνουν κλειστοί το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία μεταφορών της πρωτεύουσας του Βελγίου (Stib).

«Έπειτα από τη σύσταση του κέντρου κρίσεων της Δημόσιας Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, όλοι οι σταθμοί του μετρό 5 θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα. Είναι ένα προληπτικό μέτρο» ανακοίνωσε η Stib.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500040972#ref=latestarticles

About basilis progressive