Home / Αστυνομικά / Φονικό στην Κάτω Αχαΐα

Φονικό στην Κάτω Αχαΐα

Τι λένε οι φίλοι των δύο παιδιών

Στο πένθος έχει βυθιστεί μία ολόκληρη κοινωνία στην Κάτω Αχαΐα. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς για μία ασήμαντη αφορμή ένα 17χρονο παιδί έχασε τη ζωή του κι ένας 15χρονος έγινε ο δολοφόνος του καλύτερού του φίλου. Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα αδέλφια του άτυχου 17χρονου που σήμερα μαζί με συγγενείς και φίλους θα του πουν το τελευταίο αντίο. Η νεκρώσιμος ακολουθία του αδικοχαμένου εφήβου θα τελεστεί στις 15:00 της Τρίτης στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Κάτω Αχαΐα, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Αράξου.


Τι λένε φίλοι των δύο παιδιών

Φίλοι των δύο παιδιών, μιλώντας στο protothema.gr, υποστήριξαν πως οι δυο τους ήταν αχώριστοι και ποτέ μέχρι και την Κυριακή, όπου συνέβη το μοιραίο, δεν είχαν μαλώσει. Ο άτυχος 17χρονος είχε μετακομίσει με την οικογένειά του τους τελευταίους μήνες στην περιοχή κι από την αρχή ανέπτυξε μία δυνατή σχέση φιλίας με τον 15χρονο.

Ο Γιώργος (θύμα) με τον Νίκο (θύτης) έμεναν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και ήταν αχώριστοι. Σύμφωνα με φίλη και των δύο «ο Γιώργος δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ήταν μία χαρά παιδί. Ο Νίκος δεν είχε δώσει δικαίωμα ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Ήταν ένα κανονικό παιδί. Κάναμε παρέα, γελάγαμε, δεν τον πείραζε ποτέ κανείς, δεν έχει πέσει θύμα bullying. Ήταν πολύ φίλοι. Κάθε βράδυ έβγαιναν για φαγητό μαζί σε ένα μαγαζί εδώ. Ήταν κολλητοί. Δεν υπήρχε κάποια έχθρα ανάμεσά τους. Όλα έγιναν εκείνη την ημέρα».

Δύο ώρες πριν ο 17χρονος σωριαστεί αιμόφυρτος στο έδαφος το βράδυ της Κυριακής στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου στην Κάτω Αχαΐα και μπροστά στα μάτια δεκάδων ανήλικων παιδιών που έγιναν μάρτυρες της τραγωδίας, οι δύο έφηβοι λογομάχησαν εντόνως και πιάστηκαν στα χέρια. Αιτία του καβγά τους στάθηκε το γεγονός ότι ο 15χρονος φλέρταρε τη 16χρονη αδελφή του 17χρονου. Δυστυχώς, ο καβγάς τους δεν έληξε εκεί. Ο 15χρονος στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το σπίτι του θείου του από όπου άρπαξε την καραμπίνα του πατέρα του που ήξερε πως βρισκόταν εκεί κι επέστρεψε με αυτήν στα χέρια λίγο αργότερα στο σχολείο αποφασισμένος για όλα.

Πώς έγινε το φονικό

Όπως είπε στο protothema.gr ξάδελφος του άτυχου νέου, ο 15χρονος τη μοιραία ημέρα είχε στείλει μήνυμα στην αδελφή του θύματος και της ζητούσε να βγουν. Εκείνη αρνήθηκε, όμως, ο 15χρονος επέμεινε, ζητώντας της αυτή τη φορά να μη βγουν οι δυο τους, αλλά να κανονίσουν να βγουν για ποτό με τον αδελφό της και με άλλους φίλους. Μόλις ο 17χρονος ενημερώθηκε για το ότι ο φίλος του ενοχλούσε την αδελφή του τον συνάντησε στο σχολείο και του ζήτησε το λόγο.

«Όταν τον είδε ο Γιώργος στο σχολείο του είπε “έλα να μιλήσουμε λίγο που σε θέλω”, κι εκεί τσακώθηκαν και πιάστηκαν στα χέρια. Αυτό έγινε στις 17:30 της Κυριακής. Ο Νίκος έφυγε και γύρισε μετά από δυόμιση με τρεις ώρες, γύρω στις 20:00-20:30. Οπότε ό,τι έγινε δεν έγινε εν θερμώ», τονίζει ο ξάδελφος του θύματος, προσθέτοντας πως ο Νίκος «στο σχολείο πήγε με το αυτοκίνητο του πατέρα του. Κατέβηκε κάτω κι είπε στα παιδιά: “Κάντε άκρη” και στον Γιώργο είπε: “Τώρα τη γάμ…”. Προτού πυροβολήσει, ένας φίλος του ξαδέλφου μου έτρεξε να τον κλωτσήσει για να τον ρίξει κάτω, αλλά δεν πρόλαβε κι ο Νίκος πυροβόλησε τον Γιώργο. Έτσι έγιναν όλα». Ο 17χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου κι έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όμως, ο οργανισμός του δεν άντεξε.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 15χρονος – Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη

Την ίδια ώρα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση φέρεται να βρίσκεται ο 15χρονος που από το βράδυ της Κυριακής κρατείται στη Διεύθυνση Ασφαλείας Πατρών. Το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα, όπου έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη. Σύμφωνα με το δικηγόρο του 15χρονου, Χρήστο Τσόλκα, ο ανήλικος δράστης αποδίδει το κακό που συνέβη στο διαπληκτισμό που είχε αρχικά με τον 17χρονο, ισχυριζόμενος ότι αισθάνθηκε εξευτελισμένος μετά το μεταξύ τους καβγά από τον οποίο έφυγε ημίγυμνος, γιατί το θύμα του είχε σκίσει την μπλούζα. Ο 15χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του, αλλά ακόμη φέρεται να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έκανε και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε τη Δευτέρα κι η 42χρονη μητέρα του 15χρονου, η οποία αφέθηκε ελεύθερη, καθότι ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Δικογραφία, τέλος, σχηματίστηκε και για τον 42χρονο πατέρα του, που έλειπε στην Ολλανδία για δουλειές, καθώς και για τον 39χρονο θείο του για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανήλικου, πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.

πηγή :protothema.gr

About gus_maverick