Home / Ειδήσεις / Φλαμπουράρης: Η πρότασή μας προβλέπει 23% ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

Φλαμπουράρης: Η πρότασή μας προβλέπει 23% ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

«Κάποιοι κύκλοι θέτουν το θέμα της παράτασης. Η παράταση δεν θα είναι καλή εξέλιξη» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αναφερόμενος στα σενάρια για περαιτέρω παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2015.

Ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στο Mega, είπε ακόμη ότι ενδέχεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός ότι ο ΦΠΑ στη ΔΕΗ θα μείνει στο 13%, προσθέτοντας πως φαίνεται ότι την ελληνική πρόταση έχουν δεχτεί και οι δανειστές.

Στο 13% θα διατηρηθεί και ο ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα αυξηθεί στο 23% από τον Σεπτέμβριο. Το μέτρο, σύμπλήρωσε, είναι προσωρινό, μέχρι να ανασάνει η ελληνική οικονομία.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει συμφωνία που θα προβλέπει μείωση του ΕΚΑΣ, ενώ πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά δεν θα δεχτεί συμφωνία που δεν θα έχει πρόβλεψη για μείωση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση.

Αν αυτά τα δύο γίνουν αποδεκτά, τότε μπορούμε να κάνουμε παραχωρήσεις σε κάποια θέματα, συμπλήρωσε.

Για τις πρόωρες συντάξεις δήλωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 δεν θα υπάρχει ο μεταβατικός χρόνος, ωστόσο αυτό δεν αφορά τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Από την κατάργηση πρόωρων συντάξεων η κυβέρνηση υπολογίζει εξοικονόμηση 200-300 εκατ. ευρώ.

Για το δημοσιονομικό κενό, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι έχει υπάρξει συμφωνία για φέτος, αλλά υπάρχει διαφορά 450 εκατ. ευρώ για το 2016.

«Εμείς θα τους πάμε μέτρα που θα καλύπτουν τη διαφορά, αλλά αυτοί θα δείτε ότι δεν θα δεχτούν δημοσιονομική χαλάρωση και την πρότασή μας για το χρέος» είπε.

Ακόμη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στη Σύνοδο της Δευτέρας δεν θα τεθεί από τους δανειστές το εκβιαστικό δίλημμα, όπως το έθεσε το βράδυ της Παρασκευής ο Ντ.Τουσκ, αλλά -πρόσθεσε- εάν τεθεί ο πρωθυπουργός πρέπει να γυρίσει στην Ελλάδα και να θέσει το λαό μπροστά στην απόφαση με ένα δημοψήφισμα.

«Η χρεοκοπία θα στοιχίσει περισσότερους στους Ευρωπαίους παρά σε μας, γιατί οι Έλληνες έχουν μάθει να ζουν σε δύσκολες συνθήκες» είπε εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι δεν βρισκόμαστε στο παρά ένα, ότι πάντα υπάρχει περιθώριο συμφωνίας.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500006329#ref=latestarticles

About Panos Dreamer