Home / Ελλάδα / Φαρμακοποιοί: Παράνομη πώληση φαρμάκων μέσω ίντερνετ

Φαρμακοποιοί: Παράνομη πώληση φαρμάκων μέσω ίντερνετ

Παράνομη πώληση άγνωστης προέλευσης φαρμάκων από ιστότοπο αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντόπισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και άμεσα προέβη σε ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Όπως καταγγέλλει ο ΠΦΣ, ο ιστοτόπος με την ηλεκτρονική διεύθυνση: (http://xn--mxaaaaded0cl8bwg.com/) και στην ελληνική γλώσσα, έχει στο μέσο της σελίδας, με μεγάλη γράμματα, τη λέξη: “φαρμακείο” και κάτω από αυτήν τη φράση: “φάρμακα χωρίς συνταγή”. Επίσης, υπάρχει η πρόταση: “Εδώ μπορείτε να αγοράσετε μεγάλη ποσότητα της υψηλής ποιότητας χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή και σε απευθείας σύνδεση. Παραδίδουμε τα χάπια γρήγορα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου”. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον ΠΦΣ, εμφαίνεται η εικόνα μιας γυναίκας, με λευκή στολή, παραπέμπουσα σε φαρμακοποιό. “Δεν κατέστη δυνατό να διαπιστώσουμε τα στοιχεία της επιχείρησης που είναι η ιδιοκτήτης του εν λόγω ιστοτόπου και πωλεί παρανόμως φάρμακα στην Ελλάδα. Η όλη δομή και τα διαφημιστικά μηνύματα που εμφαίνονται στον ιστότοπο παραπέμπουν τον καταναλωτή, ο οποίος επισκέπτεται τον εν λόγω ιστότοπο, ότι πρόκειται για μία νόμιμη επιχείρηση φαρμακείου, παραπλανώντας αυτόν”, αναφέρει ο ΠΦΣ.

Επίσης, δεν δίνεται καμία πληροφορία, για την προέλευση και τα εργοστάσια παρασκευής των φαρμάκων,”με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες, τόσο για την γνησιότητά τους, όσο και την ασφάλειά τους, κατά τρόπο που θέτει, άνευ άλλου, σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία», Επιπλέον, όπως σημειώνει ο ΠΦΣ, η κυκλοφορία μερικών φαρμάκων, που πωλούνται από την ιστοσελίδα, έχει απαγορευθεί παγκοσμίως.

πηγή απε μπε

About m bonsu