Home / Ειδήσεις / Φαρμακονήσι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους στο ναυάγιο

Φαρμακονήσι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους στο ναυάγιο

Με πλοίο ανοικτής θαλάσσης και πλωτό σκάφος του Λιμενικού συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά την ανατροπή σκάφους με πρόσφυγες που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά.

Από το ναυάγιο, διασώθηκαν 99 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και δεν είχε συμπεριληφθεί στη τελική καταμέτρηση.

Στο Φαρμακονήσι αναμένεται να μεταβεί με ελικόπτερο εντός της ημέρας ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης. Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή προΐσταται ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β’ υπαρχηγός Νικόλαος Πατρινός.

Άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών αναμένεται να πραγματοποιήσουν εντός της ημέρας νέα έρευνα στα αμπάρια του ανατραπέντος σκάφους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι.

Οι διασωθέντες πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη Λέρο, ενώ οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στη Ρόδο με κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, όπου θα γίνει ταυτοποίηση και νεκροψία-νεκροτομή.

Ο δήμαρχος κάλεσε την υπηρεσιακή κυβέρνηση και την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές να λάβει μέτρα για να τερματιστεί αυτή η κατάσταση με την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών με σαπιοκάραβα, ειδικά από εδώ και στο εξής που οι καιρικές συνθήκες θα χαλάσουν.

Μεταξύ των νεκρών είναι 47 βρέφη, 11 μικρά παιδιά (6 αγόρια και 5 κορίτσια) δέκα γυναίκες και 9 άντρες.

Έως τώρα δεν έχει διευκρινισθεί πόσα άτομα βρίσκονταν πάνω στο σκάφος, ούτε αν υπήρχαν διακινητές μέσα σε αυτό και το εγκατέλειψαν.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η προανακριτική διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Ένα σενάριο εξετάζεται είναι η ανατροπή του σκάφους να προκλήθηκε από μετατόπιση φορτίου.

Από τις 7:30 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 7:30 το πρωί της Δευτέρας διασώθηκαν 1.429 μετανάστες σε 58 περιστατικά που σημειώθηκαν σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Αγαθονήσι, Κω, Σύμη και Ρόδο.

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500025297#ref=latestarticles

About basilis progressive