Home / Media / Φάκελος: «Εσιέν» (vid)

Φάκελος: «Εσιέν» (vid)

Ανοίγουμε με ημερομηνίες τον ιατρικό φάκελο του Γκανέζου που πάτησε στην Ελλάδα την 1η Ιουνίου και τέσσερις μήνες μετά δεν έχει καταφέρει να κάνει επίσημο ντεμπούτο.

Ο Μίκαελ Εσιέν ήταν η μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκού, αλλά κοντεύει ο χειμώνας και ακόμα δεν έχει φορέσει την πράσινη φανέλα σε επίσημο αγώνα.

Ο Γκανέζος αμυντικός μέσος την 1η Ιουνίου του 2015 πάτησε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που γνώρισε την θερμή υποδοχή των πρασίνων οπαδών, αφού έκτοτε δεν τον έχουν δει αγωνιζόμενο με την φανέλα της ομάδας τους.

Από την 1η Ιουνίου που ήρθε στην Ελλάδα ο Μίκαελ Εσιέν έχουν περάσει 4 μήνες και μερικές ημέρες. Ποια είναι τα πεπραγμένα του Αφρικανού άσου μέχρι τώρα; Καλοκαιρινή προετοιμασία, δύο εμφανίσεις σε φιλικά παιχνίδια, μια φορά σε αποστολή, ένα χειρουργείο, ένα αλκοτέστ, αρκετοί πόνοι και πολλές ατομικές προπονήσεις…

Ας πάμε να δούμε τον φάκελο Μίκαελ Εσιέν πιο αναλυτικά!

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Την πρώτη ημέρα του Ιουνίου ο Εσιέν ήρθε στην χώρα μας, γνώρισε την αποθέωση και την αμέσως επόμενη ανακοινώθηκε βάζοντας την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο με τους «πράσινους».

Στις 3 Ιουνίου βγήκαν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του Μίκαελ Εσιέν, «σβήνοντας» έτσι τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να υπήρχαν για την κατάσταση της υγείας του. Όπως αναφερόταν τότε στο ρεπορτάζ, οι πράσινοι έχοντας πια όλο τον ιατρικό φάκελο του Γκανέζου από το κορυφαίο Milan Lab της Μίλαν ηρέμησαν αρκετά ως προς την κατάσταση του 32χρονου άσου καθώς στην πορεία με τα αποτελέσματα των ιατρικών  φάνηκαν ότι όλα έβαιναν καλώς. «Μακάρι όλοι να ήταν σαν αυτόν», έλεγαν στον Παναθηναϊκό και υπογράμμιζαν ότι ο Εσιέν στο Τριφύλλι έχει δύο καλές σεζόν για… πλάκα.

ΤΑ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ

Στις 28 Ιουνίου, οι παίκτες του τριφυλλιού είχαν για δεύτερη μέρα εργομετρικά τεστ και αιματολογικές εξετάσεις στο Κορωπί, με την παρουσία όλων να επισκιάζεται από εκείνη του Μίκαελ Εσιέν.

Για πρώτη φορά από τη μέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του, ο Γκανέζος μέσος βρέθηκε στο Κορωπί και συμμετείχε και εκείνος με τη σειρά του στα εργομετρικά τεστ και τις αιματολογικές εξετάσεις εν όψει της νέας σεζόν.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Ενα μήνα αργότερα (3 Ιουλίου 2015),  έγινε η πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού για την καλοκαιρινή του προετοιμασία επί ολλανδικού εδάφους . Ο Μάικλ Εσιέν έδειξε ότι θέλει χρόνο και μάλιστα αρκετό. Ο Αφρικανός, από την πρώτη μέρα έδειξε βαρύς και φαινόταν ότι θα χρειαστεί αρκετή υπομονή και επιμονή για να βρει τον εαυτό του.

Την επόμενη μέρα (4 Ιουλίου 2015), ο Μάικλ Εσιέν ακολούθησε ένα μόνο μέρος του προγράμματος δείχνοντας ότι κάτι δεν πάει καλά.  Ο στόχος που είχε μπει από τον Παναθηναϊκό ήταν ο Εσιέν να βρεθεί σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας στις 28 ή 29 Ιουλίου οπότε και θα δώσει ο Παναθηναϊκός το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν (όχι ενενηντάλεπτο), στα προκριματικά του Champions League.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Οι μέρες περνούσαν στο Όστερμπεκ της Ολλανδίας και ο Εσιέν ακόμα δεν είχε πάρει μέρος σε ολοκληρωμένη προπόνηση, όπως και έγινε στις 8 Ιουλίου κάνοντας τους ανθρώπους του τριφυλλιού να ανησυχούν μιας και τα ευρωπαϊκά ματς πλησιάζουν.

Οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό από παλαιό πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει ο Εσιέν, αλλά και η φυσική του κατάσταση έδειχναν πρόβλημα καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού.

Ο Εσιέν πριν τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός αγωνιστικού ρυθμού σχεδόν τέσσερις μήνες με την τελευταία του συμμετοχή του να καταγράφεται στις 21 Μαρτίου, όπου αγωνίστηκε για μόλις για τρία λεπτά.

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα του Εσιέν στην προετοιμασία ήταν η συμμετοχή στην προθέρμανση, οι ασκήσεις που έχουν σχέση με ανοίγματα και σπριντ και στη συνέχεια αναλάμβαναν οι φυσιοθεραπευτές του Παναθηναϊκού να τον γυμνάσουν με κάποιες ασκήσεις. Ο Γκανέζος δεν έκανε ανοίγματα και σπριντ για να μην επιβαρυνθεί…
Στις 15 Ιουλίου, ο Εσιέν έκανε ποδήλατο και ασκήσεις ενδυνάμωσης, και όλα έδειχναν πως δεν θα  έμπαινε σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς μαζί με την υπόλοιπη ομάδα διότι βρισκόταν πίσω σε φυσική κατάσταση, ενώ ταλαιπωρούταν ακόμα από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς.

Αυτό σήμαινε πως χάνει το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και υπολογιζόταν με αισιοδοξία πως θα ήταν έτοιμος να παίξει στα πλέι οφ, είτε του Champions League είτε του Europa League στις 18 ή 19 Αυγούστου το πρώτο ματς ή 20 του μήνα αντίστοιχα και το δεύτερο 25 ή 26 Αυγούστου ή 27
αντίστοιχα.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Όμως, τέσσερις μέρες μετά (19 Ιουλίου 2015) η αισιοδοξία έγινε απογοήτευση. Ο Μίκαελ Εσιέν έγινε επισήμως γνωστό ότι οδηγείται στο χειρουργείο και η αποκατάσταση του αναμένεται σε ενα μήνα. Ο Γκανέζος έπρεπε να πάει στο Μόναχο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση για την υποτροπή ενοχλήσεων στους κοιλιακούς και θα επέστρεφε σε ένα μήνα στις προπονήσεις.

Αναμφισβήτητα, ο Αφρικανός άσος ήρθε στην Ελλάδα τραυματίας, αφού όταν ήρθε στην Ελλάδα  η μαγνητική έδειξε πως ο Εσιέν είναι τραυματίας, αλλά δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον προσαγωγό…

Στις 22 Ιουλίου, ο παίκτης του Παναθηναϊκού πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, αφού υποβλήθηκε στην επεμβατική θεραπεία στους προσαγωγούς με την επαναστατική μέθοδο που εφαρμόζει η Γερμανίδα ειδικός Ούλρικε Μούσαβεκ και η ομάδα της και λίγο αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με τον γιατρό του Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Κουλουμέντα που τον ακολούθησε στο Μόναχο.

Ο Εσιέν μετά το χειρουργείο ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα ενώ μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες θα έπρεπε ανεβάσει στροφές με την επιστροφή του να αναμενόταν στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Οπως και έγινε! Στις 31 Ιουλίου ο σούπερ σταρ του τριφυλλιού ξεκίνησε τρέξιμο και αργότερα αναμενόταν να μπει σε εντατικό ατομικό πρόγραμμα, ενώ τα ράμματα από το χειρουργείο που έκανε του αφαιρέθηκαν τις επόμενες μέρες (στις 2 Αυγούστου), κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να τρέξει με μεγαλύτερη ένταση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των γιατρών ο Εσιέν αναμενόταν μετά τις 10 Αυγούστου να μπορεί να προπονηθεί κανονικά και υπολογιζόταν να είναι έτοιμος στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ετσι θα έχανε και τα ματς για τα πλέι οφ του Europa League, αλλά και τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League!
Μέχρι τις 17 Αυγούστου ο Μίκαελ Εσιέν έκανε ατομικό πρόγραμμα και στις 18 έδειχνε πως φουλάρει για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και μάλιστα εμφανίστηκε αρκετά αδυνατισμένος, έχοντας ήδη χάσει τέσσερα κιλά!

Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο, είχε ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στους κοιλιακούς που τον ταλαιπωρούσαν, όμως , ήταν πίσω στο θέμα της φυσικής κατάστασης.

ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Στις 22 Αυγούστου, ο Γκανέζος χαφ του Παναθηναϊκού έβγαλε όλο το πρόγραμμα προπόνησης  και μετρούσε αντίστροφα για το επίσημο ντεμπούτο του με το τριφύλλι στο στήθος. Μάλιστα, έγραψε και στον προσωπικό λογαριασμό, που διαθέτει στο Instagram: «Δούλεψε σκληρά σε και σιωπηλά κι άφησε την επιτυχία να κάνει θόρυβο»!

Screenshot_4

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ολα έδειχναν πως κυλούσαν πάρα πολύ καλά με τον Εσιέν μια μέρα αργότερα να βρίσκεται στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το Αγρίνιο και το ματς με τον Παναιτωλικό (δεν αγωνίστηκε). Ομως, έμεινε εκτός τρεις μέρες αργότερα για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Καμπάλα…

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

Στις 31 Αυγούστου, ο Εσιέν φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε ματς και συγκεκριμένα στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα κόντρα στο Αιγάλεω. Ο Γκανέζος ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα και έγινε αλλαγή στο 65ο λεπτό, σε ένα ματς το οποίο οι «πράσινοι» κέρδισαν με 5-0. Ο Αφρικανός δεν εκβίασε προσπάθειες, αλλά από πλευράς φυσικής κατάστασης έδειξε πως είχε παρουσιάσει σημαντική βελτίωση αλλά ακόμη υπήρχε δρόμος για να καλύψει το χαμένο έδαφος. «Πλέον νιώθω πολύ καλά, νιώθω πολύ δυνατός και είμαι έτοιμος να γυρίσω και να βοηθήσω την ομάδα», είπε ο Γκανέζος μετά το φιλικό.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΙΛΙΚΟ

Στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Εσιέν αγωνίστηκε και στη φιλική αναμέτρηση με τον Πανελευσιανικό στο Κορωπί (2-0 για τους πράσινους) μπαίνοντας ως αλλαγή στην έναρξη του δεύτερου μέρος στη θέση του Τάσου Λαγού.

Ο Γκανέζος ήταν καλύτερος συγκριτικά με την παρουσία του στο προηγούμενο φιλικό απέναντι στο Αιγάλεω, αλλά χρειάζεται να «πάρει» παιχνίδια στα πόδια του για να βρει ρυθμό.

ΤΟ ΕΝΕΝΗΝΤΑΛΕΠΤΟ

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Εσιέν αγωνίστηκε σε όλο το φιλικό με τον Πανελευσιανικό (6-0), αλλά έδειξε πως είναι ακόμα ανέτοιμος και θα χρειαστεί ακόμα λίγο χρόνο προκειμένου να είναι 100%
έτοιμος να βοηθήσει το «τριφύλλι» σε επίσημο ματς.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Τέσσερις μέρες αργότερα (20 Σεπτεμβρίου), ο Εσιέν αποχώρησε με ενοχλήσεις από την προπόνηση του Παναθηναϊκού, όταν ο Γκανέζος σταρ μετρούσε αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση. Ο Αφρικανός ένιωσε ενοχλήσεις στο  κοιλιακό τοίχωμα λόγω υπερφόρτωσης, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει το πρόγραμμα, περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Οπως ανέφεραν στον Παναθηναϊκό, η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία και ίσως να χρειαστεί να μείνει κάποιες προπονήσεις εκτός φουλ ρυθμού. Ετσι χάνει και τα ματς με Λεβαδειακό, Πλατανιά και Ξάνθη…

ΤΟ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΓΟΥΜΑΝ

Μια μέρα μετά τις ενοχλήσεις και την αποχώρηση από την προπόνηση, έγινε γνωστός πως ο Εσιέν πέρασε από αλκοτέστ και πλήρωσε πρόστιμο 200 ευρώ για τα δύο μοχίτο που ήπιε στο Μπουρνάζι. Ομως, αυτό που «πείραξε» περισσότερο ήταν η φωτογραφία που έβγαλε με την σέξι μπαργούμαν…

Μάλιστα, τα πήρε στο κρανίο ο Μίκαελ Εσιέν με δημοσίευμα από την Γκάνα, το οποίο κάνει λόγο για σχέση του με την μπαργούμαν, γράφοντας στο Instagram: «Όταν κοιτάζεις τη δουλειά σου, βλέπεις το αποκαλούμενο ghanasoccernet να γράφει ανοησίες για σένα θεωρώντας πως έχουν αποκλειστικές ειδήσεις. Γαμ…νοι ηλίθιοι, τσεκάρετε τα γεγονότα και να είστε επαγγελματίες, προτού γράψετε βλακείες για άλλους. Ηλίθιοι#Κοινή Λογική»!

Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ

Στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Εσιέν υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία που ήταν καθοριστική για το πότε θα κάνει το ντεμπούτο του ο Γκανέζος άσος του Παναθηναϊκού. Η μαγνητική έδειξε ήπιας μορφής διάταση στους κοιλιακούς που δεν είναι κάτι σημαντικό.

Αυτό που χρειαζόταν ήταν ξεκούραση του οργανισμού του για λίγες ημέρες, πιθανότατα 2-3!  Ομως στις  25 Σεπτεμβρίου, ο  Μίκαελ Εσιέν συνέχιζε τις ατομικές προπονήσεις και ευελπιστούσε να προλάβει τον εκτός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη (3 Οκτωβρίου), καθώς ένιωθε καλύτερα.

ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Στις 28 Σεπτεμβρίου ο Αφρικανός συνέχιζε με ατομικό πρόγραμμα και μια μέρα μετά έγινε γνωστό πως δεν προλαβαίνει το ματς στα Πηγάδια, ωστόσο μπορεί να βρεθεί στην αποστολή του Παναθηναϊκού για ψυχολογικούς λόγους.

Στις 29 Σεπτεμβρίου ο Εσιέν ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις, αφού προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς, όμως, τα προβλήματα με τους κοιλιακούς συνεχίζονται. Ενιωσε και πάλι ενοχλήσεις στον άνω κοιλιακό και συνεχίζει με ατομικό…

Την 1η Οκτωβρίου δεν άλλαξε κάτι για τον Γκανέζο! Ο Εσιέν έκανε ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία…

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Στις 2 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε το σενάριο πως ο Παναθηναϊκός ψάχνει τον αντί – Εσιέν σε περίπτωση που συνεχιστούν οι πόνοι στους κοιλιακούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sport Day» το Τριφύλλι έχει ξεκινήσει τις επαφές με μάνατζερ προκειμένου να δουν την αγορά ενόψει του Ιανουαρίου, καθώς θέλουν να είναι έτοιμοι για ό,τι κι αν προκύψει με τον Γκανέζο. Πάντως, λίγες ώρες αργότερα οι πράσινοι διέψευσαν, επισημαίνοντας: «Ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει αντικαταστάτη του Εσιέν, ούτε έχει ειδοποιήσει τους μάνατζερ ότι φεύγει ο Εσιέν και θέλει έναν παίκτη στη θέση του».

Στην  ΠΑΕ ανέφεραν πως ο Αφρικανός άσος τραυματίστηκε τον Απρίλιο στον προσαγωγό και ενώ ήταν παίκτης της Μίλαν έχοντας 13 συμμετοχές (ήταν στην αποστολή των ροσονέρι σε 24 από τα 28 παιχνίδια πρωταθλήματος) κάτι που σημαίνει ότι ήταν υγιής και ετοιμοπόλεμος και ενημέρωσαν πως ο Εσιέν θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα και τις επόμενες ημέρες κατόπιν σχετικής συνεννόησης με την ομάδα και περιμένουν την ένταξή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Τώρα για το πότε θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό θα δείξει το μέλλον…

ΠΗΓΗ

About gus_maverick