Home / Οικονομία / ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-Κατσέλη διαψεύδουν τους FT για τα περί κουρέματος καταθέσεων

ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-Κατσέλη διαψεύδουν τους FT για τα περί κουρέματος καταθέσεων

Εντελώς ανυπόστατο χαρακτήρισε το δημοσίευμα των Financial Times, περί «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 8.000 ευρώ κατά 30%, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει το δημοσίευμα προβοκατόρικο και σημειώνει ότι υπονομεύει το δημοψήφισμα.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών επεσήμανε ότι οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες, όπως προβλέπεται για όλες τις χώρες της ευρωζώνης και τόνισε πως «αυτά τα σενάρια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας».

Χαρακτήρισε το δημοσίευμα των Financial Times «εκ του πονηρού» και το διέψευσε.

Για τη ρευστότητα σημείωσε ότι εξαρτάται από την απόφαση για τον ELA και ότι «δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τη φερεγγυότητα των τραπεζών».

Ερωτηθείσα για το μέχρι πότε θα υπάρχουν χρήματα στα ΑΤΜs, η Λούκα Κατσέλη εξήγησε ότι η ρευστότητα είναι πλήρως εξασφαλισμένη μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας. «Μετά οι αποφάσεις της ΕΚΤ θα προσδιορίσουν το πλαίσιο των επομένων ημερών» πρόσθεσε.

«Το δημοσίευμα των Financial Times για κούρεμα καταθέσεων είναι προβοκάτσια και αποτελεί υπονόμευση του δημοψηφίσματος της Κυριακής και της λαϊκής ετυμηγορίας» επισημαίνει σε ανακοίνωση για το ίδιο θέμα το υπουργείο Οικονομικών.

Ζητά δε από την εφημερίδα να ανακαλέσει το «ψευδέστατο» δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ελληνικές τράπεζες προετοιμάζουν έκτακτο σχέδιο για την επιβολή κουρέματος τουλάχιστον 30% στις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ σε τουλάχιστον μία ελληνική τράπεζας.

About totritomati