Home / Ειδήσεις / Υπόθεση Μπεν: Φως στο μυστήριο μετά από 25 χρόνια;

Υπόθεση Μπεν: Φως στο μυστήριο μετά από 25 χρόνια;

Ξεκινούν σήμερα στην Κω οι ανασκαφές για την εύρεση οστών του μικρού αγοριού

Δείτε το οικόπεδο από το οποίο θα ξεκινήσουν οι έρευνες – Ενδέχεται να βρεθούν οστά, αναφέρει στο ενημερωτικό σημείωμα η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ

Νέος γύρος ερευνών για την τύχη του μικρού Μπεν τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν το 1991 όταν παραθέριζε με την οικογένειά του στην Κω ξεκινά σήμερα. Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία έρευνα που διενήργησε η βρετανική Αστυνομία, κλιμάκιό της ξεκινά σήμερα ανασκαφές στο νησί προκειμένου να εντοπιστούν, όπως εικάζουν, τα λείψανα του μικρού. Οι ανασκαφές πιθανώς να γίνουν σε δύο στάδια. Το πρώτο θα διαρκέσει σχεδόν δύο εβδομάδες και τυχόν ευρήματα θα σταλούν σε εργαστήριο για ιατροδικαστική ανάλυση. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα αποφασιστεί εάν τελικά θα γίνουν έρευνες και σε δεύτερο χώρο.

Το κουβάρι του νήματος των νέων δεδομένων άρχισε να ξετυλίγει η βρετανική Αστυνομία, όταν ένας κάτοικος του νησιού ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τον υπεύθυνο για το θάνατο του Μπεν. Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mirror, ο υπεύθυνος για το χαμό του παιδιού, ο οποίος δεν είναι πλέον εν ζωή, είναι κάποιος που τότε κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε αγροικία του νησιού έριξε μπάζα που καταπλάκωσαν τον μικρό. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από άλλον κάτοικο του νησιού που ισχυρίστηκε πρόσφατα αυτήν την εκδοχή.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης το χωράφι όπου θα γίνουν οι έρευνες βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το αγροτόσπιτο στο οποίο έμενε η οικογένεια Νίνταμ όταν εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν πριν από 25 χρόνια.

Πρόκειται για το έκτασης 10.000 τ.μ. οικόπεδο που ανήκει στον Στέφανο Τρουμούχη.

Το οικόπεδο του κ. Τρουμούχη

Το αγροτόσπιτο στο οποίο έμενε η οικογένεια Νίνταμ το 1991

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την έναρξη της επιχείρησης «υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν σε αρκετές περιπτώσεις οστά στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη. Εάν εξευρεθούν ασυνήθιστα στοιχεία, τότε θα σταλούν στο εργαστήριο για ιατροδικαστική ανάλυση».

Ο Μπεν Νιντχαμ γεννήθηκε στις 29 Οκτώβριου του 1989 στο Σέφιλντ της Βρετανίας. Στις 24 Ιουλίου του 1991, όταν εκείνος ήταν 21 μηνών, εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Κω, όπου βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του.


πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis