Home / Οικονομία / Υποχωρούν τα κινεζικά χρηματιστήρια, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις

Υποχωρούν τα κινεζικά χρηματιστήρια, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις

Περιορισμένο αντίκτυπο είχαν οι προσπάθειες των αξιωματούχων και των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας να καθησυχάσουν τις αγορές με δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις της χρηματιστηριακής αγοράς και διαβεβαιώσεις ότι η οικονομία σταθεροποιείται, με τις κινεζικές μετοχές να καταγράφουν και πάλι σήμερα απώλειες.

Θέλοντας να αντιστρέψει το κλίμα στις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες έχουν υποχωρήσει περίπου 40% από τα μέσα Ιουνίου, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας είπε ότι θα λάβει περισσότερα μέτρα για να εξασφαλίσει σταθερότητα στις αγορές, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι τα χειρότερα σε ό,τι αφορά τη μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια έχουν περάσει.

«Η κυβέρνηση κανονικά δεν θα παρέμβει, αλλά όταν υπάρχουν σοβαρές, μη φυσιολογικές, διακυμάνσεις στις αγορές, η κυβέρνηση δεν μπορεί απλά να μένει στο περιθώριο και πρέπει να λάβει αποφασιστικά και έγκαιρα μέτρα», δήλωσε χθες η κινεζική ρυθμιστική επιτροπή για τη χρηματιστηριακή αγορά.

Στην πρώτη διαπραγμάτευσή τους ύστερα από την τετραήμερη αργία για την επέτειο από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, οι κινεζικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά, παρά το αρχικό τους ράλι.

About totritomati