Home / Γενικές ειδήσεις / Υποτροφίες και δράσεις για πρωτοετείς φοιτητές από COSMOTE και Vodafone

Υποτροφίες και δράσεις για πρωτοετείς φοιτητές από COSMOTE και Vodafone

Λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις πενήντα υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ η καθεμία που θα δώσει ο ΟΤΕ και η Cosmote σε πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ – COSMOTE τα τελευταία 14 χρόνια, στηρίζει τους νέους ανθρώπους στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους.

«Επιβεβαιώνοντας την πίστη τους στη νέα γενιά, φέτος οι δύο εταιρείες ενισχύουν σημαντικά το πρόγραμμα, αυξάνοντας τις υποτροφίες από είκοσι σε πενήντα, και τη συνολική οικονομική προσφορά προς τους νέους φοιτητές σε 750.000 ευρώ», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ και προσθέτει: «Στηρίζοντας περισσότερα παιδιά πολλαπλασιάζουμε τις ελπίδες όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον».

Η υποβολή των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα υποτροφιών γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.ote-cosmote-scholarships.gr, έως και τις 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00.
Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή υποψηφίων στο Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε Πανεπιστήμια της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με γενικό βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον δεκαέξι (16) και άνω. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.
Μέχρι σήμερα έχουν απονεμηθεί συνολικά 166 υποτροφίες και 313 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2,9 εκατ. ευρώ.
Η Vodafone
Μια καινούργια δράση που απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές, θέτει σε άμεση εφαρμογή η εταιρεία Vodafone. Πρόκειται για τη δράση CU ΦΟΙΤΗTOUR, η οποία παρέχει μια σειρά δωρεάν περιηγήσεων για τους φοιτητές που μόλις μετακόμισαν σε νέες πόλεις. «Σκοπός των περιηγήσεων είναι, μέσα σε δύο ώρες, οι πρωτοετείς να συγκεντρώσουν χρόνια γνώσης και εμπειρίας των πιο “περπατημένων” ξεναγών και να μάθουν όλα τα φανερά και κρυμμένα μυστικά της πόλης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία και προσθέτει: «Ακόμα κι αν κάποιος έχει φτάσει στην πόλη την ίδια μέρα, με το CU ΦΟΙΤΗTOUR θα μάθει όλα τα στέκια, τα αξιοθέατα, τα πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και πού θα φάει το καλύτερο σουβλάκι, πού θα κάνει την καλύτερη έξοδο ή πού θα πιει τον καλύτερο καφέ».
Τα CU ΦΟΙΤΗTOURS θα υλοποιηθούν φέτος σε τέσσερις πόλεις και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα. Ξεκινάνε στις 16 Οκτωβρίου, με προγραμματισμένες βόλτες και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Νοέμβριου. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να επισκεφθούν το http://www.vodafonecu.gr/gr/about-cu/gia-foitites/foititour και να δηλώσουν συμμετοχή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τα σημεία αφετηρίας του CU ΦΟΙΤΗTOUR είναι:
* Αθήνα: City Link, οδός Βουκουρεστίου, μπροστά από το θέατρο Παλλάς.
* Θεσσαλονίκη: ΧΑΝΘ.
* Πάτρα: Προαύλιο Αγ. Ανδρέα.
* Ηράκλειο: Πάρκο Γεωργιάδη, μπροστά από το ομώνυμο άγαλμα.
Πηγή:  http://www.tanea.gr/

 

About gus_maverick