Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Champions League / Υπερπρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα στην παράταση!

Υπερπρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα στην παράταση!

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το… κυρίως πιάτο των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθώς Μπαρτσελόνα και Σεβίλη προσέφεραν πλούσιο θέαμα στο τελικό 5-4 των «μπλαουγκράνα» αναδεικνύοντας την ομάδα του Μέσι υπεπρωταθλήτρια στο κατάμεστο γήπεδο της Τιφλίδας στην παράταση του 40ου Σούπερ Καπ!

Το ματς ξεκίνησε δυναμικά και είχε πολλές διακυμάνσεις, καθώς η συγκλονιστική Σεβίλη προηγήθηκε με 1-0 (στο τρίρο λεπτό), όμως στη συνέχεια βρέθηκε πίσω με 4-1 (ο Μέσι πέτυχε δύο γκολ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ). Ακολούθησαν τα γκολ του Ραφίνια (44΄), Σουάρες (52΄)

Ωστόσο η ομάδα που κατάκτησε το Europa League κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 και να οδηγήσει το ματς στην παράταση.

Μείωσε σε 4-2 στο 57΄ με τον Ρέγες και στη συνέχεια πλησίασαν στο ένα γκολ (4-3) με πέναλτι που κέρδισε ο Βιτόλο από τον Ματιέ και αξιοποίησε στο 72΄ ο Κέβιν Γκαμεϊρό. Στο 81΄ οι τρεις αλλαγές του Έμερι συνδυάστηκαν, Μαριάνο, Ιμόμπιλε, Κονοπλιάνκα, και ο τελευταίος ισοφάρισε!

Η Σεβίλη είχε πετύχει το απίστευτο, να διαγράψει διαφορά τριών τερμάτων μέσα σε 24 λεπτά με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα!

Στην παράταση ο Πέδρο ίσως στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της Μπάρτσα, πέτυχε το νικητήριο γκολ πέντε λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης, όπως ακριβώς είχε κάνει και στον αντίστοιχο αγώνα του 2009 εναντίον της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ετσι οι Καταλανοί κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, ενώ ο Λουϊς Ενρίκε έγινε ο τέταρτος που κατακτά Super Cup ως παίκτης και ως προπονητής. Προηγήθηκαν οι Κάρλο Αντσελότι, Πεπ Γκουαρντιόλα και Ντιέγκο Σιμεόνε.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Μασεράνο (93΄ Πέδρο), Ματιέ, Ραφίνια (78΄ Μπάρτρα), Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (63΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Σουάρες, Μέσι.

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι ΄Εμερι): Μπέτο, Τρεμουλινάς, Ραμί, Κόκε, Κριχόβιακ, Κρον-Ντέλι, Ιμπόρα (80΄ Μαριάνο), Ρέγες (68΄ Κονοπλιάνκα), Μπανέγκα, Βιτόλο, Γκαμεϊρό (80΄ Γκαμεϊρό).

 

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer