Home / Αθλητισμός / Υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς

Υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς

Για 2η διαδοχική χρονιά και 3η στην καριέρα του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναδείχτηκε νικητής του Γουίμπλεντον. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε με 3-1 σετ (7-6, 6-7, 6-4, 6-3) του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό και υπερασπίστηκε τον τίτλο του, αφού και πέρυσι οι δυο τους ήταν οι φιναλίστ. To No 1 στην παγκόσμια κατάταξη αύξησε σε 9 τους τίτλους του σε grand slam, μετά από μία «μάχη» που διήρκεσε 2 ώρες και 56 λεπτά.

Αυτή ήταν η 7η νίκη του Τζόκοβιτς επί του Ελβετού τενίστα στις 13 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε grand slam, ενώ τον ισοφάρισε σε νίκες (από 20 έκαστος) στους 40 μεταξύ τους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Επιπλέον, ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε σε τίτλους Γουίμπλεντον και τον προπονητή του, Μπόρις Μπέκερ που είχε επίσης αναδειχτεί τρεις φορές νικητής στο Λονδίνο.

Το Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, Ρότζερ Φέντερερ δεν κατάφερε να αυξήσει σε 8 τα τρόπαιά του (θα αποτελούσε ρεκόρ) στο γκραν σλαμ του Λονδίνου (7 τρόπαια σε 11 τελικούς με το σημερινό) και έμεινε με τελευταία κατάκτηση αυτή του 2012. Πέρυσι, ο «Νόλε» είχε στεφθεί νικητής ύστερα από συγκλονιστικό παιχνίδι, με 3-2 σετ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2007 που ένας τενίστας κατακτά δύο διαδοχικούς τίτλους Γούμπλεντον. Τότε, ο σημερινός ηττημένος Ρότζερ Φέντερερ είχε πανηγυρίσει τον 5ο διαδοχικό τίτλο του στο Γουίμπλεντον (2003-2007).

πηγή απε μπε

About m bonsu