Home / Ελλάδα / Υπερασπίζεται τον Χολέμπας η ΕΠΟ

Υπερασπίζεται τον Χολέμπας η ΕΠΟ

Ασπίδα προστασίας στον Χοσέ Χολέμπας ύψωσε η ΕΠΟ. Η ομοσπονδία απέφυγε ν’ ασκήσει κριτική στον μπακ της Γουότφορντ για την άρνησή του να χαιρετίσει τους φιλάθλους, αλλά τόνισε ότι δεν πέταξε τη φανέλα

Επίσημη θέση για το θέμα που προέκυψε με τον Χοσέ Χολέμπας θέλησε να πάρει η ΕΠΟ.

Με ενημέρωσή της η ομοσπονδία αναγνωρίζει στον μπακ τη Γουότφορντ το ελαφρυντικό του εκνευρισμού για τη συμπεριφορά του μετά την ήττα απ’ τη Βόρειο Ιρλανδία.

Μπορεί λοιπόν να μην τον επικρίνει για την άρνησή του να χαιρετίσει τους φιλάθλους, αλλά θεωρεί απαραίτητο να διευκρινίσει ότι δεν πέταξε τη φανέλα του.
Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ

«Ένα -δήθεν- περιστατικό προσέλαβε μεγάλη έκταση, κυρίως σε διαδικτυακά Μέσα, αμέσως μετά τον αγώνα της Εθνικής στο Μπέλφαστ. Αφορά στον Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος κρίθηκε και κατακρίθηκε διότι, όπως γράφτηκε, πέταξε τη φανέλα του εκνευρισμένος πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια, την ώρα που οι συμπαίκτες του χαιρετούσαν τους Έλληνες φιλάθλους στην εξέδρα του γηπέδου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χοσέ ήταν εκνευρισμένος και γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς να του ζητήσει το λόγο. Αναγνωρίζουμε σε όλους το δικαίωμα να διαχειρίζονται τις καταστάσεις, είτε ευχάριστες είτε δυσάρεστες, όπως μπορούν. Εκνευρισμένος ήταν ο Χοσέ, άλλωστε, διότι η Εθνική ηττήθηκε. Στην ήττα άλλος δεν μιλιέται, άλλος βρίζει, άλλος νευριάζει. Και στη νίκη το ίδιο. Άλλος γελάει, άλλος φωνάζει κι άλλος κλαίει. Ο Χοσέ εκνευρίστηκε.

Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά δεν είναι αλήθεια ότι πέταξε τη φανέλα του. Όποιος ήταν στο γήπεδο μπορεί να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Αυτή η διευκρίνιση δεν γίνεται ως μάθημα υπεύθυνης ενημέρωσης και δημοσιογραφίας. Όμως, δεν τιμά κανέναν να υπερβαίνει το όριο που διαχωρίζει το «γράφω και λέω ό,τι θέλω» (δικαίωμα αναφαίρετο για όλους) με το «γράφω ό,τι να ναι».

πηγή sport fm

About m bonsu