Home / Διεθνή / Υπέρ του Grexit ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ

Υπέρ του Grexit ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ

«Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως…»

Ο κ. Μάλοχ, οικονομολόγος στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, έχει εκφραστεί επανειλημμένα με έντονο σκεπτικισμό για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος και για την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση

Την γνώμη ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη εξέφρασε ο Τεντ Μάλοχ, ο άντρας που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Μάλοχ τόνισε πως υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

«Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάλοχ, οικονομολόγος στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, έχει εκφραστεί επανειλημμένα με έντονο σκεπτικισμό για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος και για την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Φυσικά, η τοποθέτηση αυτή προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχία για την Ελλάδα και το ελληνικό ζήτημα.

Ερωτηθείς για το εάν η αμερικανική κυβέρνηση έχει μια θέση για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ο κ. Μάλοχ δήλωσε τα εξής: «Δεν είμαι μυημένος (privy) στο θέμα αυτό. Δεν έχω συμμετάσχει σε αυτές τις συζητήσεις. Ειλικρινά δεν είμαι στη διακυβέρνηση αυτή την περίοδο», είπε για το θέμα αυτό ο Μάλοκ και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα ερώτημα για το εάν η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει χρηματοδότηση (bailout) και ποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση αυτή και γιατί η Ελλάδα συνεχίζει στην ίδια τελματωμένη κατάσταση που έχει βρεθεί τα τελευταία έτη».

Σχεδόν 24 ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο οποίο θα συζητηθούν οι δύο εκθέσεις-φωτιά για την Ελλάδα και θα καθοριστεί εν πολλοίς η στάση που ακολουθήσει το Ταμείο την επόμενη περίοδο, ο υποψήφιος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ δήλωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως, από οικονομικής σκοπιάς, η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ.

Δείτε το βίντεο με όλες τις δηλώσεις του Τεντ Μάλοχ – Στο λεπτό 09:00 οι επίμαχες δηλώσεις του για την Ελλάδα

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis