Home / Αθλητισμός / Τσόρι, Ντα Κόστα, Γιαννιώτας

Τσόρι, Ντα Κόστα, Γιαννιώτας

Τέσσερις τραυματισμοί είναι πολλοί γι’ αυτήν την ηλικία στην οποία βρίσκεται ο Ντομίνγκες και ο Σίλβα καλείται να βρει λύσεις για τη θέση πίσω από την κορυφή.

Όπως έχω ήδη επισημάνει, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, μπορεί το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά να μην ενδείκνυται για πολλά συμπεράσματα, όμως μπορεί να κάνει κανείς κάποιες μικρές έστω χρήσιμες παρατηρήσεις.

Πρώτα απ’ όλα, πέραν του Ερνάνι, στον οποίον αναφερθήκαμε εκτενώς και ήταν η θετική έκπληξη της βραδιάς, επιβάλλεται να σταθούμε σε έναν άλλον ακραίο κυνηγό, Έλληνα αυτή τη φορά και όχι «Πορτογάλο»! Αναφέρομαι φυσικά στον Γιαννιώτα, ο οποίος στα 20 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε, έδειξε σαν να ήταν έτοιμος από καιρό, μπαίνοντας αμέσως στον ρυθμό του παιχνιδιού και βγάζοντας αγωνιστικά στοιχεία που πραγματικά έκαναν εντύπωση. Φοβερή εκρηκτικότητα, άριστη τεχνική, ταχύτητα, διείσδυση και ποδοσφαιρικό θράσος. Αν μη τι άλλο, το Ελληνόπουλο αυτό έχει τα προσόντα και αξίζει μια ευκαιρία!

Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι σε αυτή την χρονική στιγμή αποδεικνύεται γιατί ο Μποτία είναι βασικός και αναντικατάστατος. Ο Ντα Κόστα, ο οποίος -παρεμπιπτόντως- είχε προσαρμοστεί πιο γρήγορα από όλες τις μεταγραφές και είχε δέσει με το σύνολο, φάνηκε ότι βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό, δεν έχει επανέλθει από τον τραυματισμό και σίγουρα χρειάζεται αρκετό χρόνο για να επανακάμψει πλήρως. Και επί τη ευκαιρία, με αφορμή τα δύο γκολ του Μποτία στο Περιστέρι και τη συνολική του εμφάνιση το τελευταίο διάστημα, μπορεί να αντιληφθεί κανείς γιατί τον ζητούσε η Μίλαν για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι που μας πέρασε. Και το λέω αυτό, επειδή στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να ισοπεδώνουμε και να απαξιώνουμε με την πρώτη ευκαιρία τους πάντες και τα πάντα.

Κλείνω τις διαπιστώσεις μου με τον Τσόρι. Ο οποίος υπέστη τον τρίτο τραυματισμό του, δεύτερο μυϊκό, έχοντας επιπλέον μια κάκωση στο γόνατο. Και πέραν αυτών, θυμίζω κάποιες πρόσθετες μυϊκές ενοχλήσεις σε παλαιότερες προπονήσεις, που τον είχαν κρατήσει για καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης. Δυστυχώς, σε αυτήν την ηλικία, στα 34 προς 35, τέσσερις -επί της ουσίας- τραυματισμοί, εκ των οποίων οι τρεις μυϊκοί, αποτελούν βαρύ φορτίο για τη συνέχεια. Και αναμφίβολα, η απουσία του Ντομίνγκες, του πολυτιμότερου παίκτη πέρσι στο πρωτάθλημα, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό. Και εκ των πραγμάτων, καλείται ο Σίλβα να βρει εναλλακτικές λύσεις για τη θέση πίσω από την κορυφή, καθώς ο Φορτούνης μπορεί να είναι ο σούπερ σταρ της ομάδας, όμως δεν μπορεί να βγάλει όλη την υπόλοιπη σεζόν ένας. Να παίζει ασταμάτητα, δηλαδή, χωρίς ανάσες και ξεκούραση, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη.

Πηγή: www.gavros.gr

About gus_maverick