Home / Ελλάδα / Αλέξης Τσίπρας: Ζητάμε μέτρα για το χρέος και μείωση πλεονασμάτων

Αλέξης Τσίπρας: Ζητάμε μέτρα για το χρέος και μείωση πλεονασμάτων

Μέτρα για το χρέος και μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018 ζητά η Αθήνα από τους δανειστές, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγο πριν την προετοιμασία των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για την δεύτερη αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στην Realnews ο πρωθυπουργός παίρνει θέση κατά της ΝΔ σημειώνοντας ότι το κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Εχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019».

Θέση παίρνει και για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και την απαίτηση των δανειστών να πάρει θέση η κυβέρνηση και να αποδεχτεί τα στοιχεία για το έλλειμμα. «Η υπόθεση Γεωργίου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις», δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Οσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, επαναλαμβάνει τη θέση ότι είναι «θέμα τιμής για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμιά περίπτωση από τη διεκδίκηση των επανορθώσεων».

dikaiologitika.gr

About admin