Home / Ειδήσεις / Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν λέγεται «Ελλάδα» αλλά «ευρωζώνη»

Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν λέγεται «Ελλάδα» αλλά «ευρωζώνη»

Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά της ευρωζώνης και αφορά τη δομή της τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη είναι αν θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη, στην αλληλεγγύη και την ελπίδα, επιστρέφοντας στις καταστατικές Αρχές της, αυτές της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που εντείνουν την ύφεση αυτό είναι αδύνατο.

Σημαντικό μέρος της σύντομης ομιλίας του αφιέρωσε στη κρίσιμη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας τη στιγμή που νέες εντάσεις εκδηλώνονται στη γειτονιά της Ευρώπης, στο ρόλο που θέλει να παίξει η χώρα και στις συνεργασίες που θα επιδιώξει.

Όπως είπε, η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία, αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Γνωρίζετε όλοι ότι τώρα βρισκόμαστε εν μέσω φουρτούνας, αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε ανοιχτές θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλή λιμάνια» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερθείς στο θέμα της Ουκρανίας, μίλησε για λανθασμένους χειρισμούς, αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος και ζήτησε να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ.

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500006192

About basilis progressive