Home / Ειδήσεις / Τσίπρας: Το ΟΧΙ δεν είναι ρήξη αλλά βήμα για μια καλύτερη συμφωνία

Τσίπρας: Το ΟΧΙ δεν είναι ρήξη αλλά βήμα για μια καλύτερη συμφωνία

Η σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: μετά την απόφαση για δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις από αυτές που είχαμε. Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup θα ανταποκριθούμε άμεσα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε τηλεοπτική του δήλωση.

Η επικράτηση ακραίων κύκλων είχε αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες για να περάσει ο εκβιασμός στον απλό πολίτη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στους συνταξιούχους είπε, ότι αγωνιζόμαστε «για να προστατεύσουμε το δικαίωμά σας σε μία αξιοπρεπή σύνταξη». Αυτή τη μάχη δίνουμε τόσους μήνες και γι αυτό τώρα μας εκδικούνται», είπε ο κ.Τσίπρας.

Το εγχώριο πολιτικό σύστημα αφού οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία ρίχνει τώρα τα βάρη σε μας. Κλείνουν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το λόγο στο λαό, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα, οι δοτές κυβερνήσεις είναι πραξικόπημα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι σειρήνες της καταστροφής σας εκβιάζουν και σας ζητούν να πείτε ναι σε όλα, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και τόνισε: “Το όχι είναι ένα αποφασιστικό βήμα για μία καλύτερη συμφωνία. Το όχι δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών και θα οδηγεί σε μία βιώσιμη συμφωνία”.

Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να είναι αυτές προσωρινές. Απευθυνόμενος προς όσους διακινούν ότι έχει κρυφό σχέδιο την έξοδο από την Ευρώπη τους κατηγόρησε ότι λένε συνειδητά ψέματα.

πηγή απε μπε

About m bonsu