Home / Οικονομία / Τσίπρας: Σας καλώ να πείτε όχι στις πολιτικές των μνημονίων [ΒΙΝΤΕΟ] Μήνυμα

Τσίπρας: Σας καλώ να πείτε όχι στις πολιτικές των μνημονίων [ΒΙΝΤΕΟ] Μήνυμα

«Σας καλώ να πείτε όχι στην πολιτική των μνημονίων» ήταν το μήνυμα του Αλκέξη Τσίπρα κατά στο διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό. Το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά την Κυριακή 5 Ιουλίου και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα σημάνει το ισχυρό χαρτί για μία δίκαια συμφωνία.
Τη σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης για επίτευξη μίας συμφωνίας με όρους βιώσιμους, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε ήδη μέσα από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος, τις οποίες η Ελλάδα δεν άφησε να πέσουν κάτω. «Αν υπάρχει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Αναφερόμενος στις πιέσεις που η Ευρώπη ασκεί σχετικά με το δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίθπρας τόνισε ότι δεν περίμενε ποτέ η δημοκρατική Ευρώπη να μην δώσει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο σε έναν λαό για να αποφασίσει για το μέλλον του.

«Είναι απαράδεκτο σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού να έχουμε αυτές τις εικόνες της ντροπής», είπα αναφερόμενος στις κλειστές τράπεζες έπειτα από την οικονομική ασφυξία που οι εταίροι της χώρας επέβαλαν στη χώρα.

Απευθυνόμενος δε στους συνταξιούχους που περιμένουν στην ουρά για να τραβήξουν ένα ποσό της σύνταξης τους, είπε πως η κυβέρνηση δίνει τόσο καιρό αυτή τη μάχη ακριβώς για να προστατέψει αυτή τη σύνταξη».

«Στην ελληνική κυβέρνηση δόθηκε ένα τελεσίγραφο», είπε ο πρωθυπουργός και η αυτονόητη διέξοδος ήταν να απευθυνθεί στο ελληνικό λαό.

«Οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν», προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σας εκβιάζουν για να πείτε ναι σε όλα, για να γίνετε κι εσείς ένα με αυτούς, συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων, υπογράμμισε.

«Το όχι δεν είναι απλά ένα στοίχημα αλλά η ξεκάθαρη επιλογή του λαού για το πως θα ζήσει την επόμενη μέρα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι ισχυρή πίεση για μία βιώσιμη συμφωνία. Όχι σημαίνει πίεση ισχυρή για μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη, που θα οδηγεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στις αγορές, που θα περιέχει τις μεταρρύθμισεις που θα τιμωρήσουν τους θύλακες της διαφθοράς και θα αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση», σημαίωσε.

«Εχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι ότι αυτές οι δυσκολίες θα είναι προσωρινές», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας παράλληλα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της δημοκρατικής λύσης μετά την ετυμηγορία του λαού.

About totritomati