Home / Ελλάδα / Τσίπρας: Θα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία των αδυνάτων

Τσίπρας: Θα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία των αδυνάτων

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε με έμμεσο τρόπο ότι στο θέμα των «κόκκινων δανείων» η… άμαξα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους έχει κολλήσει στη λάσπη.

Μία παρέμβαση με πολιτικό νόημα που μαρτυρά την ένταση στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το Κουαρτέτο για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε με έμμεσο τρόπο ότι στο θέμα των «κόκκινων δανείων» η… άμαξα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους έχει κολλήσει στη λάσπη, δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει, και θα προστατέψει την πρώτη κατοικία των αδυνάτων, ερμηνεύοντας έτσι την λαϊκή εντολή.

Την ίδια ώρα η τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιουνκερ φαίνεται πως μετατίθεται για αύριο Κυριακή, παρά το γεγονός ότι αναζητούνταν ώρα να οριστεί το τηλεφωνικό ραντεβού ήδη από εχθές – κάτι που ο κ. Γιουνκερ έχει πράξει και στο παρελθόν προδίδοντας τότε καμπή στις σχέσεις της ΕΕ με την ελληνική κυβέρνηση.

Μπροστά στον γόρδιο δεσμό της διαπραγμάτευσης ο κ. Τσίπρας δήλωσε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας:

«Η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων».

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως οι προτάσεις του Κουαρτέτου καλύπτουν το 20% των «κόκκινων δανείων», ενώ της κυβέρνησης το 70%. Σημείωναν πως μια ενδεχόμενη αντιπρόταση των δανειστών που θα ανέβαζε την προστασία από την πλευρά τους στο 40% των συγκεκριμένων δανείων δεν θα μπορούσε και πάλι από την ελληνικής πλευράς να γίνει αποδεκτή. Τόνιζαν πως και σε αυτή την περίπτωση «θα ήμασταν πολύ μακριά από μια συμφωνία».


Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/525167/tsipras-tha-prostateusoume-tin-proti-katoikia-ton-adunaton-/

About admin