Home / Διεθνή / Τσίπρας: Η Ελλάδα πετυχαίνει να αξιοποιεί το δίκιο της

Τσίπρας: Η Ελλάδα πετυχαίνει να αξιοποιεί το δίκιο της

«Η Ελλάδα αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να αξιοποιεί το δίκιο της» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες κάνοντας λόγο για θετικές αποφάσεις υπέρ της χώρας μας.

«Ήταν ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τις θέσεις της χώρας μας. Η Ελλάδα, μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς, θα έλεγα, ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες, και πετυχαίνει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο, όμως, και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η χρονιά που φεύγει ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη. Μια χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, νομίζω ότι βάλαμε κι εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή κατεύθυνσης. Ελπίζω και εύχομαι αυτό το μπόλι να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά, τα επόμενα χρόνια. Αλλά ιδιαίτερα ελπίζω η επόμενη χρονιά – μετά από την προηγούμενη που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων – να είναι χρονιά των μεγάλων ανατροπών και αλλαγών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες».

Τέλος ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε στους δημοσιογράφους καλές γιορτές και καλή χρονιά, λέγοντας «Ήμασταν εδώ σε κρίσιμες ώρες. Όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι δίνετε μία μάχη για να ενημερώνετε τους πολίτες, ιδιαίτερα εδώ στη Σύνοδο Κορυφής και θέλω να σας ευχηθώ καλές γιορτές».

http://www.huffingtonpost.gr/

About gus_maverick