Home / Διεθνή / Τρίτη ημέρα ταραχών στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ

Τρίτη ημέρα ταραχών στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων της τάξης στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ, πλέον τρίτη ημέρα των ταραχών και δεύτερη ημέρα του νέου εβραϊκού έτους.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν περιμετρικά του τεμένους Αλ-Ακσα όταν νεαροί Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες σε ισραηλινούς αστυνομικούς που εισήλθαν στην πλατεία και απάντησαν με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

“Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες από την Πλατεία των Τζαμιών. Οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο σημείο αυτό και διέλυσαν τους διαδηλωτές”, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε έχουν γίνει μέχρι στιγμής συλλήψεις.

Η Ynet, η ιστοσελίδα της ισραηλινής εφημερίδας Yediot Ahronot, επικαλείται αξιωματούχους που λένε ότι νεαροί Παλαιστίνιοι μέσα στο τέμενος Αλ Ακσα πέταξαν πέτρες, τσιμεντόλιθους και βεγγαλικά στην αστυνομία, η οποία έκανε χρήση “μεθόδων για την αντιμέτωπιση των ταραχών”. Οι αστυνομικοί διέλυσαν οδοφράγματα από παπουτσοθήκες, σιδερένιες ράβδους και σχοινιά που ήταν δεμένα στις πόρτες του τεμένους. Στο τέλος οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν τις πόρτες του τεμένους, με τους ταραξίες να παραμένουν μέσα σε αυτό.

Η Πλατεία των Τζαμιών, ένας ιστορικός θρησκευτικός τόπος που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη, στην κατεχόμενη και προσαρτημένη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ, είναι ο τρίτος ιερός τόπος του Ισλάμ μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα αλλά και ιερός τόπος για τους εβραίους που την ονομάζουν το Όρος του Ναού.

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/88469/-Triti-imera-tarachon-stin-Plateia-ton-Tzamion-stin-Ierousalim

About basilis progressive