Home / αφιέρωμα / Τρέμε Θεμιστοκλή ο κ. Καμένος προσκυνά τα ιερά χώματα (και νερά) της Σαλαμίνας

Τρέμε Θεμιστοκλή ο κ. Καμένος προσκυνά τα ιερά χώματα (και νερά) της Σαλαμίνας

Τα κόκαλα του Θεμιστοκλέους – βεβαίως, βεβαίως – μπορεί να έχουν λιώσει μετά από χιλιάδες χρόνια. Κι αυτό δυστυχώς τα εμποδίζει από το να τρίζουν, βλέποντας τον Πάνο Καμμένο να εορτάζει τα 2.495 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Με μια βαθιά, αντρίκεια υπόκλιση προς τη θάλασσα από τον ευθυτενή υπουργό Άμυνας και υπό την παρουσία καλλίγραμμων γυναικών, ντυμένων με παραδοσιακές ελληνικές στολές, οι οποίες κρατούσαν σημαίνες ξένων κρατών (που δεν υπήρχαν το 480 π.Χ., έτος κατά το οποίο έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας), επιχειρήθηκε προφανώς να δοθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης το μήνυμα της «μεγάλης Ελλάδας».

Ουγγαρία, Βρετανία, Κούβα (!), Ρωσία, Ιταλία και ΗΠΑ μερικές από τις σημαίες που μπορούσε να διακρίνει κάποιος στα στιγμιότυπα από τον εορτασμό, γεννώντας απορίες για το λόγο για τον οποίο επελέγησαν αυτές οι σημαίες/χώρες και όχι κάποιες άλλες. Πίσω από τις κοπέλες, μάλιστα, ήταν τοποθετημένα δόρατα, αφιερωμένα στη μνήμη των Σαλαμινομάχων, με κάποια – όπως φαίνεται στη φωτογραφία κάτω δεξιά – να στερεώνονται πάνω σε τσιμεντόλιθους.

Αλλά και ο διάδρομος, στρωμένος με κόκκινο χαλί, στον οποίο περπάτησε ο υπουργός Πάνος για να υποκλιθεί στη θάλασσα, ήταν φτιαγμένος πάνω σε παλέτες. Η στάση προσοχής του υπουργού, όμως, στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου εντυπωσιάζει.

Εντάξει, το τοπίο δεν είναι και «πρώτο». Ο τύμβος των Σαλαμινομάχων είχε γίνει πρωτοσέλιδο, άλλωστε, πριν από μερικά χρόνια, αφού βρέθηκε «θαμμένος» σε ένα ναυπηγείο, το οποίο φέρεται να ανήκει σε συγγενείς γνωστής πολιτικής οικογένειας – την οποία συμπτωματικά λατρεύει ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας επιχείρησε να εξηγήσει στη σύντομη ομιλία του το λόγο που το event ήταν international: «Η νίκη στην αρχαία ναυμαχία κατά γενική ομολογία υπήρξε καθοριστική για τη διάσωση του Δυτικού Πολιτισμού. Ήταν μια από τις πρώτες συμμαχικές επιχειρήσεις απέναντι σε έναν κοινό εχθρό. Ο αγώνας κατά των Περσών ήταν αγώνας για την ελευθερία, ήταν μια νίκη του ελεύθερου πνεύματος κατά της βαρβαρότητας και της υποτέλειας», είπε.

Στο τέλος, δεσμεύτηκε προσωπικά να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Guest star της εκδήλωσης, πάντως, ήταν ένας… άλλος Καμμένος – ως τοπικός βουλευτής: ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος υπήρξε άτυχος πριν από μερικές ημέρες και δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του πιο βραχύβιου υπουργού ελέω Twitter.

πηγή: http://www.koolnews.gr/

About gus_maverick