Home / Διεθνή / Το success story του Αλέξη Τσίπρα: Η Ελλάδα το 2016 θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα!

Το success story του Αλέξη Τσίπρα: Η Ελλάδα το 2016 θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα!

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην τηλεόραση του Bloomberg από το Νταβός.

Την πεποίθηση ότι η Eλλάδα το 2016 θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης και θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα εξέφρασε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg από το Νταβός.

Ερωτηθείς «γιατί να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα» ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε θετικά σημάδια στην ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες, εκτίμησε ότι οι  μεγάλες ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία βρίσκονται μπροστά και ότι αυτό προκύπτει από το ενδιαφέρον των επενδυτών οι οποίοι τελευταία, όλο και περισσότερο εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμα ότι η χώρα μας κατάφερε να απορροφήσει το 97% των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών κονδυλίων τον περασμένο χρόνο, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχή ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών επισημαίνοντας ότι τελικά χρειάστηκαν μόνο 5,7 δισ. και όχι 25 δισ. που είχαν αρχικά προβλεφθεί.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι το 2015 ήταν «χρονιά προκλήσεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη», όμως τόνισε ότι πλέον το μέλλον επιφυλάσσει «μεγάλες ευκαιρίες» και «θετικές προοπτικές» για την ελληνική οικονομία.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψουμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας την ανάγκη να ολοκληρώσει τις συνομιλίες για την αξιολόγηση με τους δανειστές. «Όσο πιο γρήγορα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη, τόσο το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός απέφυγε να κάνει κάποια συγκεκριμένη εκτίμηση για το πόσο θα διαρκέσουν οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, εξέφρασε όμως τη βεβαιότητα ότι «όλοι οι εταίροι θέλουν μία έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωσή της, γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας. Με αυτό τον τρόπο θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψουμε σύντομα στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=770585

About admin