Home / Media / Το Office 2016 κάνει ένα δυναμικό come-back!

Το Office 2016 κάνει ένα δυναμικό come-back!

Από το τέλος  του Σεπτεμβρίου, το νέο Office 2016 είναι πραγματικότητα και σε συνδυασμό με τα Windows 10 (για τα οποία είχαμε γράψει παλαιότερα), αποτελούν ένα δυναμικό ντουέτο με το οποίο η Microsoft επιχειρεί όχι απλά να μπει ξανά στο παιχνίδι αλλά και να το κλειδώσει για τα επόμενα χρόνια. Απόλυτα συμβατά μεταξύ τους και με εκείνο το στερητικό σύνδρομο να χτυπάει όταν λείπει το ένα ή το άλλο από το pc σου, θυμίζει εκείνες τις παλιές εποχές που η επιλογή των Windows και του Office ήταν σχεδόν μονόδρομος. Τη δεδομένη χρονική στιγμή και με την πληθώρα των επιλογών, δεν αποτελεί σίγουρα μονόδρομο. Αλλά όπως και να το κάνουμε, από τη στιγμή που στέκεσαι στο σταυροδρόμι, μοιραία θα πάρεις τον μεγάλο και άνετο δρόμο που σε οδηγεί προς το μέλλον.
Η ειδοποιός διαφορά με τον έρωτα είναι ότι τον πρώτο σου έρωτα καλώς τον έχεις ξεχάσει. Το Office 2016 καταφέρνει όχι απλά να σου θυμίζει πόσο καλά τα περνούσατε μαζί εκείνα τα χρόνια αλλά και να σου δώσει όλους εκείνους τους λόγους για να κολλήσεις ξανά μαζί του.

Αυτά που πρέπει να ξέρεις

Office 2016

Μιλάμε για τις νέες, ανανεωμένες εφαρμογές του Office 2016 οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο ήδη ολοκληρωμένο πακέτο του Office 365. Προσοχή παρακαλώ στο διαχωρισμό, το Office 365 είναι η συνδρομητική, cloud-based υπηρεσία της Microsoft, ενώ το Office 2016 είναι ένα ξεχωριστό offline και online προϊόν.
Το Office 2016 προσφέρει νέες εκδόσεις των Office desktop εφαρμογών για Windows, συμπεριλαμβανομένων του Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio και Access. Ξέρεις, τρεις εφαρμογές που χρησιμοποιεί το 90% των χρηστών και μερικές ακόμα που χρησιμοποιούν κάποιοι άνθρωποι που δεν τους ξέρω, δεν τους ξέρεις κι ούτε πρόκειται να τους γνωρίσουμε. Αλλά αποτελούν εκείνο το κερασάκι σε μία τούρτα από την οποία όλοι θέλουν το δικό τους κομμάτι.
Και φτάνουμε στα πάρα πολύ ωραία. Μετά την εγγραφή σου στο Office 365, μπορείς τις εφαρμογές αυτές να τις εγκαταστήσεις σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, σε συνδυασμό με μια συνεχώς αναπτυσσόμενη σειρά από καταναλωτικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, όπως το OneDrive online storage, το Skype for Business, το Delve, το Yammer, καθώς επίσης και χαρακτηριστικά ασφάλειας για επιχειρήσεις. Το να μπορείς να εγκαταστήσεις τις εφαρμογές του Office 2016 και σε άλλες συσκευές πέρα από το pc σου, σημαίνει πολύ απλά ότι η εμπειρία χρήσης δεν σταματά στην οθόνη του desktop σου αλλά συνεχίζεται σε κάθε οθόνη και συσκευή που μπορεί να σε συνοδεύει μέσα στη μέρα. Πως είναι το Continuum στα Windows 10; Κάτι τέτοιο και για το Office 2016.

Το Office 2016 είναι μοντέρνο. Αλλά όχι όπως το λέει ένας 50άρης που ορίζει ως μοντέρνο οτιδήποτε έχει γίνει μετά τα 90s. Είναι πραγματικά μοντέρνο σχεδιαστικά, ενδεχομένως για να βγάλουν από πάνω τους την κλασική εικόνα που έχουμε για εκείνο. Σε αρκετά αλλαγμένο περιβάλλον ακριβώς για να υποδηλώσει την νέα εποχή.
Το lifting όμως δεν είναι απλά εμφανισιακό. Χωρίς να αναλωθώ σε λεπτομέρειες που θα κουράσουν, θα πω απλά ότι η χρήση του νέου Office το κάνει να φαίνεται απίστευτα απλό και μερικές φορές ακόμα και διασκεδαστικό. Τουλάχιστον για κάτι τύπους σαν εμένα που διασκεδάζουν με αυτά τα μικρά και καθημερινά της ζωής.

Office 2016(1)

Υπάρχει η δυνατότητα συνεπεξεργασίας στο Word, στο PowerPoint και στην desktop έκδοση του OneNote. Υπάρχει Skype in-app integration σε όλες τις εφαρμογές Office, το οποίο σου επιτρέπει να κάνεις απευθείας χρήση του Skype IM αλλά και (βίντεο) κλήσης με εκείνους που επεξεργάζεσαι παρέα ένα κείμενο. Υπάρχει το Office 365 Planner που βοηθά στην οργάνωση της δουλειάς στο εσωτερικό μιας ομάδας. Υπάρχουν σημαντικές ενημερώσεις του OneDrive for Business. Υπάρχει το GigJam , το οποίο είναι ένας πρωτοποριακός νέος τρόπος για την πραγματοποίηση εργασιών από ομάδες και θα αποτελέσει κομμάτι του Office 365 μέσα στο 2016. Υπάρχουν προσθήκες στο Word, το Outlook και το Excel οι οποίες κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη.

Τα πέτρινα χρόνια (πέρασαν)

Η Microsoft δεν έπεσε ποτέ από τη θέση του ηγέτη. Αλλά αν έχεις συνηθίσει να σε λατρεύουν σαν Θεό, το ότι εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν μνηστήρες του θρόνου οι οποίοι κερδίζουν σιγά – σιγά τον λαό σου, αρκεί για να χαρακτηρίσουμε αυτά τα χρόνια πέτρινα. Οι λύσεις που προσφέρονται από τις ανταγωνίστριες εταιρείες είναι ελκυστικές, είναι σύγχρονες και κυριότερα είναι δωρεάν. Τι δεν είναι; Ολοκληρωμένες όπως το Office, συμβατές με τα νέα Windows όπως κάθε νέα έκδοση Office, ‘φορτωμένες’ με ένα όνομα που αν μη τι άλλο εγγυάται ποιότητα στις υπηρεσίες και τα προϊόντα.
Κανείς δεν θέλει να βλέπει ένα νέο και ωραίο να έρχεται. Ειδικά όταν έχει απήχηση σε ένα κοινό που θεωρούσες δεδομένο, ειδικά όταν καταφέρνει και πατά εκείνα τα κουμπιά του κόσμου που πρέπει να πατήσει. Η Microsoft απέναντι σε κάθε τι νέο, ευτυχώς, δεν αντεπιτέθηκε με το ύφος του ‘μεγάλου’ που θέλει να περιφρουρήσει την περιοχή του. Τι έκανε; Δημιούργησε ένα καλύτερο προϊόν, ένα ποιοτικότερο προϊόν, ένα προϊόν που σου επιτρέπει να κοιμάσαι ήσυχος για τα χρόνια που θα έρθουν. Κι αν για τον απλό χρήστη αυτό μπορεί να μην έχει τρομερή σημασία αλλά για μια επιχείρηση που θέλει να κλείνει μακροχρόνιες συμβάσεις και να ξενοιάζει όσον αφορά τα προγράμματα που χρησιμοποιούν νόμιμα οι εργαζόμενοί της, είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό.
Τα λεγόμενα λοιπόν πέτρινα χρόνια, μπορούν να θεωρούνται παρελθόν. Και όσοι ακόμα δυσπιστούν για το αν θα πρέπει να διαθέσουν ένα μικρό ποσό για να έχουν μια υπηρεσία την οποία θεωρητικά μπορούν να έχουν και δωρεάν, σύντομα θα ανέβουν στο τρένο όλων εκείνων που στη θάλασσα των υπηρεσιών και των εφαρμογών επιλέγουν να πληρώσουν εκείνες τις λίγες που τους είναι απολύτως απαραίτητες και τους προσφέρουν ασφάλεια στην όποια καθημερινότητά τους.

Πάνω απ’ τα σύννεφα

Οι δηλώσεις του CEO της Microsoft με αφορμή την κυκλοφορία του Office 2016, έπαιξαν αρκετά. Κρατώ μόνο δύο εκφράσεις. Mobile-first και cloud-first. Σε μία χώρα που είμαστε παραδοσιακά πολύ πίσω και οτιδήποτε αφορά το cloud είναι για λίγους και εκλεκτούς, είναι λίγο περίεργο να ευαγγελίζεσαι την εποχή του Continuum. Δεν θα αργήσει όμως καθόλου εκείνη η εποχή που το cloud θα είναι το δεδομένο. Και όχι με τη μορφή στην οποία είναι ήδη δεδομένο και ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται. Αλλά στη χάραξη πολιτικής των εταιρειών, στα συστήματα ασφαλείας των εταιρειών αλλά και στη λογική του καθενός από εμάς που θέλει περισσότερες συσκευές και ένα ροζ συννεφάκι για να ξαπλώνει παρέα με τα δεδομένα του.
Για κάποιους είναι απλά μπέρδεμα το να χρησιμοποιούν παράλληλα πολλές συσκευές. Για κάποιους είναι ‘ύποπτο’ το να συνδέεται η μία συσκευή με την άλλη. Είναι ένα ίδιον του λαού μας που δύσκολα θα ξεφορτωθούμε. Το μέλλον όμως διαγράφεται μπροστά μας και εκείνοι που θα ανέβουν από τώρα στο λεωφορειάκι είναι εκείνοι που θα γευτούν πρώτοι την ανυπέρβλητη άνεση της φυσικής συνέχειας σε εκείνα που κάνεις στο σπίτι, στο γραφείο, στο δρόμο.
Οι εφαρμογές του Office 2016 λειτουργούν με απόλυτη αρμονία με τα Windows 10. Συμπεριλαμβανομένου του νέου Sway για τα Windows 10, ένα νέο εργαλείο παρουσιάσεων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται διαδραστικές ψηφιακές ιστορίες. Με το Windows Hello κάνεις log in στα Windows αλλά και στο λογαριασμό σας στο Office 365 με ένα απλό βήμα. Οι Office Mobile εφαρμογές στα Windows 10 ενισχύουν την παραγωγικότητα on the go, με τη χρήση του Continuum, με το οποίο μπορείς να μετατρέψεις το κινητό σου σε υπολογιστή. Ενώ η Cortana συνδέεται πλέον με τα Office 365 ώστε να βοηθάει στην οργάνωση των καθημερινών εργασιών όπως την προετοιμασία συναντήσεων, με περαιτέρω ενσωμάτωση με το Outlook που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.
Ο πρώτος σου έρωτας επέστρεψε και σε διεκδικεί. Ξέρει ότι έχει ανταγωνισμό αλλά πάνω από όλα έχει την αυτοπεποίθηση του νικητή. Και ξέρεις τι πανίσχυρο όπλο είναι η αυτοπεποίθηση.

Πηγή

About gus_maverick