Home / Gossip / Το FBI συνέλαβε τον «πιο μισητό άνθρωπο του κόσμου»

Το FBI συνέλαβε τον «πιο μισητό άνθρωπο του κόσμου»

Το FBI συνέλαβε σήμερα, Πέμπτη, τον Martin Shkreli, τον διευθύνoντα σύμβουλο των φαρμακοβιομηχανιών Turing και KaloBios. Η σύλληψη του σχετίζεται και με δραστηριότητες την εποχή που ήταν μάνατζερ της hedge fund (επενδύσεις υψηλού κινδύνου) εταιρείας MSMB Capital Management.

H υπόθεση

Ο Shkreli είναι γνωστός και ως ο «πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο» για την απόφασή του να αυξήσει την τιμή φαρμάκου που χρησιμοποιούν κατά βάση οροθετικοί, από 13,5 σε 750 δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο 32χρονος κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε παράνομα μετοχές της εταιρείας βιοτεχνολογίας Retrophin -την οποία είδε ιδρύσει το 2011- για να αποπληρώσει χρέη που είχαν προκύψει από επιχειρηματικές δραστηριότητες της MSMB Capital Management. Ο ίδιος αργότερα είχε εκδιωχθεί από την εταιρεία, ενώ μηνύθηκε από το διευθυντικό συμβούλιο.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε την σύλληψη του Shkreli. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 32χρονος συνελήφθη στα διαμερίσματα Murray Hill Tower Apartments στο Μανχάταν. Φορούσε κουκούλα για να κρύψει το πρόσωπό του και συνοδεύτηκε σε αυτοκίνητο της αστυνομίας. Το FBI επιβεβαίωσε την σύλληψη, σύμφωνα με το Reuters.

Η ιστορία του

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, η ιστορία του Shkreli παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Πρόκειται για γιο μεταναστών από την Κροατία και την Αλβανία που εργάζονταν ως καθαριστές δρόμων για να τον μεγαλώσουν σε μια φτωχική γειτονιά του Μπρούκλιν. Ο ίδιος ήταν αρκετά φιλόδοξος και εισχώρησε στον κόσμο των επενδύσεων πριν την ηλικία των 20.

Υπόθεση Daraprimdara

Τον Νοέμβριο ο Shkreli έγινε γνωστός ως ο «πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο» μέσα σε μια ημέρα ανέβασε την τιμή του φαρμάκου Daraprim από τα 13,5 στα 750 δολάρια, προκαλλώντας θύελλα αντιδράσεων. Το φάρμακο ξεκίνησε να παρασκευάζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’40 για την αντιμετώπιση της τοξοπλάσμωσης. Πρόκειται για μια λοίμωξη όχι πολύ συχνή αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη –έως θανατηφόρα– για έμβρυα και νεογέννητα αλλά και για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό, όπως είναι οι καρκινοπαθείς και τα άτομα που έχουν εκδηλώσει AIDS.

http://www.huffingtonpost.gr/

About gus_maverick