Home / Βίντεο / Το τραγούδι “Mahna Mahna” προέρχεται από ερωτικό ντοκιμαντέρ του 1968

Το τραγούδι “Mahna Mahna” προέρχεται από ερωτικό ντοκιμαντέρ του 1968

Γνωστό από τη σειρά Muppet Show

Το διάσημο τραγούδι Mahna Mahna, με περισσότερες από 77 εκατ. προβολές στο Youtube, έχει ταυτιστεί με την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά The Muppet Show, αλλά δεν προήλθε από το μυαλό του μαριονετίστα Τζιμ Χένσον.

Το Mah Na Mah Na, όπως ονομάζεται επίσημα, γράφτηκε από τον ιταλό συνθέτη Πιέρο Ουμιλιάνι και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ιταλικό ερωτικό ντοκιμαντέρ του 1968, Svezia, inferno e paradiso.

To τραγούδι εκτελέστηκε από τον τραγουδιστή Αλεσάντρο Αλεσαντρόνι και την γυναίκα του Τζούλια, και το μουσικό συγκρότημα Marc 4. Συμπεριλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας, η οποία εμπεριέχει μεταξύ άλλων, σκηνές σε κλαμπ, swingers πάρτι και παραλίες γυμνιστών. Το συγκεκριμένο κομμάτι ντύνει μουσικά μια σκηνή με γυναίκες που διασκεδάζουν στα χιόνια και σε μια σάουνα.

Το δημοφιλές τραγούδι εμφανίστηκε αρχικά στην πρώτη σεζόν του Sesame Street, με τον τίτλο Mahna Mahna, από την μαριονέτα Μπίπ Μπιπαντότα, η οποία παρέα με τις δύο μαριονέτες Σνόουθς έκαναν το ντεμπούτο τους στο The Ed Sullivan Show, το 1969.

Η συγκεκριμένη έκδοση είχε διασκευαστεί πολλές φορές, πριν γίνει το αρχικό νούμερο του Muppet Show.

Το τραγούδι έγινε τόσο γνωστό, που μέχρι και οι ίδιες οι μαριονέτες το διακωμωδούσαν με τον Κέρμιτ τον βάτραχο, να παραπονιέται στον ψυχίατρό του, ότι οι Σνόουθς θα εμφανίζονται κάθε φορά που θα λέει την λέξη “phenomena”.

Απολαύστε το τραγούδι «φαινόμενο»:

Μαντώ Σιώμου

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis