Home / Ειδήσεις / Το ΤΕΕ «αποκηρύσσει» τον Τσίπρα και άλλους 16 βουλευτές-μηχανικούς

Το ΤΕΕ «αποκηρύσσει» τον Τσίπρα και άλλους 16 βουλευτές-μηχανικούς

Λόγω της ψήφισης του ασφαλιστικού

Αθήνα
Με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) δημοσιεύει κατάλογο των ονομάτων και των φωτογραφιών των βουλευτών διπλωματούχων μηχανικών, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι ψήφισαν το ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο με τον χαρακτηριστικό υπέρτιτλο «Για να τους θυμόμαστε».

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θεωρεί ότι ο νόμος αυτός «είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος». «Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη» αναφέρει και προαναγγέλλει συνέχιση των κινητοποιήσεων, με αποχή όλων των μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: «Όποιος μηχανικός έχει ασκήσει το επάγγελμα αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο νόμος καταστρέφει τον κλάδο. Οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί».

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ στην τακτική συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας 26/4/2016 και στην έκτακτη συνεδρίαση της 7/5/2016 για το Ασφαλιστικό, «το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.».

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis