Home / Πολιτική / Το Ποτάμι διαψεύδει τη Bild: Δεν θα μπούμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Το Ποτάμι διαψεύδει τη Bild: Δεν θα μπούμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

17:07 | 09 Ιουλ. 2015

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσίοδρας διαψεύδει με μήνυμά του στο Twitter διαψεύδει δημοσίευμα της Bild που αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται σε αλλαγή του κυβερνητικού εταίρου, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αρνούνται να συνυπογράψουν νέα σκληρά μέτρα. Σύμφωνα με την Bild, ο νέος κυβερνητικός εταίρους θα είναι το Ποτάμι.
«Ξαναζεσταμένα σενάρια από τη Bild. Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ν αποφύγει η χώρα την καταστροφή», έγραψε ο Δημήτρης Τσιόδρας.
Η Bild γράφει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός προετοιμάζει ήδη αυτή την αλλαγή και για αυτό το λόγο είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα είναι και ο νέος κυβερνητικός του εταίρος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, γράφει η γνωστή λαϊκίστικη γερμανική εφημερίδα, προετοιμάζεται εδώ και εβδομάδες για να πάρει θέση στα κυβερνητικά έδρανα. Αυτός είναι και ο λόγος που μεταβαίνει τόσο στις Βρυξέλλες, για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και στο Παρίσι όπου αναμένεται να έχει επαφές είτε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είτε με τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Η εφημερίδα αναφέρεται και σε διαμάχη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι σημαντικός αριθμός βουλευτών της αριστερής πτέρυγας προτίθεται να καταψηφίσει τα νέα μέτρα. Έχοντας στο πλευρό του το Ποτάμι, που διαθέτει δύο έδρες περισσότερες από τους ΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε μεγαλύτερη κυβερνητική πλειοψηφία και συνεπώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μεγαλύτερο αριθμό «ανταρτών» όταν έρθει η στιγμή της ψηφοφορίας, υποστηρίζει η Bild.

About totritomati