Home / Επιστήμη-Τεχνολογία / Το παλιό σου iPhone κοστίζει 35 εκατ. ευρώ

Το παλιό σου iPhone κοστίζει 35 εκατ. ευρώ

Όπως φαίνεται η Apple έχει το άγγιγμα του Μίδα. Η εταιρεία ανέκτησε πάνω από έναν τόνο χρυσού από τις ανακυκλωμένες συσκευές της Apple μέσα σε ένα χρόνο.

Τα παλιά και ανεπιθύμητα iPhones, iPads και Mac που παραδόθηκαν στην εταιρεία Cupertino μέσα στο 2015, απέφεραν χρυσό αξίας 35 εκατομμυρίων ευρών.

Μικρές ποσότητες χρυσού χρησιμοποιούνται συχνά σε high end ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης επειδή δε διαβρώνονται εύκολα.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Apple πληρώνει μετρητά για τις ανεπιθύμητες συσκευές, οι οποίες είτε έχουν χαλάσει ή ανακαινιστεί.

Εκτός όμως από το πολύτιμο μέταλλο, η Apple ανέκτησε 10,4 κιλά χάλυβα, δύο εκατομμύρια κιλά αλουμίνιο, 1,4 εκατ. κιλά χαλκού και 3.000 κιλά ασήμι.

Στην ετήσια έκθεση ανακύκλωσής της, η Apple έγραψε: «Δουλεύουμε σκληρά για να μην πετάγονται οι ηλεκτρονικές συσκευές στους χώρους υγειονομικής ταφής, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν τα πολύτιμα στοιχεία που περιέχουν. Και θέλουμε να διασφαλίσουμε πως αυτές οι συσκευές ανακυκλώνονται σωστά, ώστε να μην αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον».

Η Apple τονίζει επίσης πως έχει ως στόχο τη χρήση 100$ ανανεώσιμης ενέργειας για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεών της σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ethnos.gr

About Vassilis Batzis