Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / ΤΟ ΠΑΛΕΨΑΝ ΟΙ NUGGETS ΣΤΗΝ OKLAHOMA

ΤΟ ΠΑΛΕΨΑΝ ΟΙ NUGGETS ΣΤΗΝ OKLAHOMA

Με τον Danilo Gallinari εκτός δράσης για τέταρτο συνεχόμενο ματς, ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε και πάλι στη βασική πεντάδα των Nuggets. H ομάδα του Denver ξεπέρασε τον εαυτό της, πάλεψε μέχρι τέλους στην Oklahoma City, όμως γνώρισε μια φυσιολογική ήττα (112-122) απέναντι στους Thunder που αμυντικά ήταν επιεικώς μέτριοι, αλλά επιθετικά έβγαζαν φωτιές.

Ο Κώστας ξεκίνησε καλά το ματς, έκανε δυο κλεψίματα και έδωσε δυο ασίστ στα πρώτα τρία λεπτά, δεν έπαιξε στη δεύτερη περίοδο μιας και η ομάδα του είχε εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση και τελείωσε τον αγώνα με 3 πόντους (1/2 τρίποντα) και τρεις τελικές πάσες σε 13 λεπτά συμμετοχής. Ο Kenneth Faried έκανε σπουδαίο ματς (25 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 2 μπλοκ σε 29 λεπτά), ο Will Barton (19 πόντοι, 8/16 σουτ, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 35 λεπτά) και ο Lauvergne (18 πόντοι, 8/15 σουτ) τον ακολούθησαν σε απόδοση και η ομάδα του Denver έφτασε μάλλον πολύ πιο μακριά απ’ όσο θα περίμενε κανείς.

Ο Russell Westbrook (30 πόντοι, 11/18 σουτ, 9 ριμπάουντ, 12 ασίστ) και ο Kevin Durant (26 πόντοι, 11/21 σουτ, 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ) μοιράζονται τον τίτλο του MVP για τους Thunder, με τον Serge Ibaka να προσθέτει 19 πόντους με 9/12 δίποντα και τον Enes Kanter άλλους 21 με 7/8 δίποντα και 7/8 βολές ερχόμενος από τον πάγκο. Γενικά, η ομάδα της OKC έκανε ό,τι ήθελε μπροστά, είτε στη ρακέτα, είτε από την περιφέρεια, όμως στην άμυνα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Κι αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον Billy Donovan.

Οι Nuggets έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι τα τελευταία λεπτά, όμως ήταν φανερό πως δεν θα αντέξουν για να διεκδικήσουν και τη νίκη. Ο Durant και ο Waiters, μαζί φυσικά με τον Westbrook τους έδωσαν τα τελευταία χτυπήματα, για να πανηγυρίσουν οι Thunder την 21η τους νίκη σε 31 αγώνες. Η ομάδα του Denver έπεσε στο 12-19.

Πηγή: sport 24

About Pasxalis Fragos