Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / Το πάει… ωραία ο Παναθηναϊκός

Το πάει… ωραία ο Παναθηναϊκός

Χτίζει κάτι καλό ο Παναθηναϊκός… Οι πράσινοι μπήκαν με το δεξί στο tour τους στην Κίνα, επικρατώντας των Ζεγιάνγκ Λάιονς με 83-64. Πάβλοβιτς, Καλάθης οι διακριθέντες. Τα συν και πλην της νίκης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Καλάθη, Φελντέιν, Πάβλοβιτς, Φώτση και Ραντούλιτσα, με τον Σέρβο να το παίρνει πάνω του στα πρώτα λεπτά και με διαδοχικούς πόντους να οδηγεί τον (προβληματικό στην άμυνα) Παναθηναϊκό στο 6-5, προτού ο Χαραλαμπόπουλος γράψει με τρίποντο το 9-7. Διαμαντίδης-Κούζμιτς πέρασαν στο παρκέ, έδωσαν λύσεις στην επίθεση, η άμυνα βελτιώθηκε στο τελευταίο τετράλεπτο και το τριφύλλι έκλεισε την περίοδο στο +8 (18-10), έχοντας μπει για τα καλά σε θέση οδηγού.

Ο Πάβλοβιτς επιβεβαίωσε εκ νέου πως θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του παζλ, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +12 για πρώτη φορά (22-10). Ο Χόλμαν επωφελήθηκε ένα νεκρό διάστημα στην πράσινη άμυνα (κυρίως κάτω απ’ τη ρακέτα απέναντι σε Κούζμιτς-Παπαγιάννη), με αποτέλεσμα να μειώσει σε 17-24, ενώ το τρίποντο του Πάργκο ολοκλήρωσε σερί 8-0 για τους Λάιονς και το 20-24 στο 14’. Η περιφερειακή άμυνα του Καλάθη, το εξαιρετικό passing game μ’ αυτόν στο παρκέ, κάποιοι αιφνιδιασμοί και ο πλουραλισμός στην επίθεση (παρά το ότι ο Φελντέιν τα ‘χε σπάσει όλα) αποκατάστησαν την τάξη για το 34-21 υπέρ του Παναθηναϊκού. Σ’ αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος με 39-26 για την ελληνική ομάδα.

Το τρίποντο του Φώτση έφερε τους Κυπελλούχους Ελλάδα στο +16 (42-26), αλλά ο Χόλμαν έβρισκε τον τρόπο να κρατά σε… λογικά επίπεδα τη διαφορά για τους Κινέζους, μειώνοντας ξανά σε 34-42 (λόγω και της αστοχίας του τριφυλλιού σε καλές επιθέσεις). Με τον Διαμαντίδη στα παρκέ, όλα ήταν… πιο εύκολα, ενώ ο «καυτός» Γιάνκοβιτς δεν έχασε την ευκαιρία να γράψει το 53-39. Ο Κούζμιτς «ταΐστηκε» ωραία, έδειξε πως όταν πάρει σωστά την μπάλα, μπορεί να τελειώσει άνετα τις φάσεις (δύο σερί καρφώματα), διαμορφώνοντας το 57-41, ενώ το… τρελό buzzer beater τρίποντο του Διαμαντίδη έφερε το +13 για τον Παναθηναϊκό στο τέλος της τρίτης περιόδου, 61-48.

Σε σέρβικη υπόθεση εξελίχθηκαν τα πρώτα λεπτά του τέταρτου «κομματιού». Την μία ο Ραντούλιτσα, την άλλη ο εξαιρετικός (και στις δύο άκρες του παρκέ) Πάβλοβιτς κρατούσαν άνετα σε θέση οδηγού την ομάδα τους για το 71-60. Ο Φελντέιν –επιτέλους- έσπασε το ρόδι και έγραψε το +15 (75-60) με τους Κινέζους ουσιαστικά να έχουν παραδώσει πνεύμα και τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς παρά τον φιλικό χαρακτήρα της αναμέτρησης, να βγάζουν διάθεση, να τρέχουν στο τρανζίσιον και να κυκλοφορούν ωραία την μπάλα. Ο Πάβλοβιτς με τρίποντο έστειλε το ματς στο 78-61, ενώ δια χειρός Γιάνκοβιτς η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 20, 83-63, προτού με μια βολή οι γηπεδούχοι διαμορφώσουν το τελικό 83-64 υπέρ του τριφυλλιού που έδειξε ωραία πράγματα…

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 26-39, 48-61, 64-83

πηγή sport fm

About m bonsu