Home / Internet / Το οριστικό τέλος για τα Windows XP

Το οριστικό τέλος για τα Windows XP

Οι περισσότεροι γνώριζαν ότι η Microsoft είχε σταματήσει την υποστήριξη των Windows XP και του Office 2003 από τον Απρίλιο του 2014, όπου και εκδόθηκαν οι τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας.

Ωστόσο η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα ανανεώνει τα προγράμματα ασφαλείας για Windows XP μέχρι τον Ιούλιο του 2015, στιγμή που δυστυχώς έφτασε για τους χρήστες του λειτουργικού.

Αυτό σημαίνει ότι, η 14η Ιουλίου ήταν η τελευταία ημέρα αναβάθμισης των προγραμμάτων ασφαλείας για τα Windows XP, δηλαδή το Microsoft Security Essentials [για τον τελικό χρήστη] και τα System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection, και Windows Intune.

Πλέον, το δημοφιλές λειτουργικό είναι πλήρως απροστάτευτο, με την Microsoft να συνιστά την αναβάθμιση σε ένα άλλο “συμβατό” λειτουργικό.

Σύμφωνα με στοιχεία της NetMarketShare, το ποσοστό χρήσης των Windows XP είναι αυτή τη στιγμή 12%, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πλήρωσε 9 εκ. δολάρια για να εξακολουθεί λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας στα Windows XP.

 

ΠΗΓΗ: http://gr.pcmag.com

About maryav