Home / Lifestyle / Το νοσηρό μυστικό της πορνοβιομηχανίας

Το νοσηρό μυστικό της πορνοβιομηχανίας

“Ο ρατσισμός υπάρχει και υπάρχει και στο πορνό”. H παραπάνω φράση δεν έρχεται από κάποια κοινωνιολογική μελέτη, αλλά από τα χείλη της Kristina Rose που έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 400 ταινίες πορνό στα 31 της χρόνια.

“Όταν μπήκα στον χώρο, ο ατζέντης μου, μου σύστησε να μην κάνω σκηνές με μαύρους άντρες γιατί δεν θα έβγαζα πολλά χρήματα. Μακάρι να μην τον είχα ακούσει. Οι πρωταγωνίστριες που κερδίζουν τον τίτλο του Performer of the Year (κάτι σαν τα Όσκαρ για το πορνό) έχουν κάνει διαφυλετικό σεξ (interracial)”, έλεγε η διάσημη πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων, πριν δύο χρόνια.

Η παραδοχή της φέρνει στο φως τη ρατσιστική αντιμετώπιση που υφίστανται οι μαύροι και οι μαύρες πρωταγωνιστές των ταινιών που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, γυρίζονται στην Καλιφόρνια.

Ο παραγωγός Mark Spiegler, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που έσπασαν τα ταμπού, ήταν οι Sasha Grey και η Katsumi που έκαναν “μόδα” και ευρέως αποδεκτό το interracial σεξ, βάζοντας το στις περισσότερες οθόνες του κόσμου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν άλλες πρωταγωνίστριες σαν την Alexis Texas, που δεν έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα να μετέχουν σε αντίστοιχες σκηνές μπροστά στην κάμερα.

Η ίδια η Aurora Snow, σε κείμενο της στο Daily Beast, έγραφε: “Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου πριν 12 χρόνια, με ρώτησαν στην ακρόαση. “Κάνεις σεξ με μαύρους, δέχεσαι να κάνεις;”. Μου φάνηκε μια εντελώς ρατσιστική ερώτηση. Απάντησα, “φυσικά και κάνω. Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η διαφορά πέραν από εκείνη του χρώματος”.

“Η εμπειρία μου, μού έμαθε ότι το ενήλικο κοινό είναι πολύ πιο προοδευτικό από ότι τα «κεφάλια» της πορνοβιομηχανίας, που στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι λευκοί. Είναι δύσκολο να εντοπίσεις ακριβώς πόσος ρατσισμός επικρατεί στη βιομηχανία του πορνό, όπως και στην κοινωνία μας.

 

Οι καταναλωτές ακόμα αγοράζουν στερεότυπα. Ένα διαφυλετικό πορνό συχνά παρουσιάζει το σωματώδη μαύρο με τη μικροσκοπική λευκή. Αυτό παραμένει δημοφιλής στρατηγική μάρκετινγκ – η διάσημη σειρά ταινιών Μαύροι με Ξανθιές είναι μία από τις πολλές που αναπαράγουν αυτά τα στερεότυπα. Όλα γίνονται για αυτό το λόγο: ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ατζέντηδες και εταιρείες, όλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να βγάλουν περισσότερα χρήματα, εκμεταλλευόμενοι εικασίες και στερεότυπα γύρω από τη σχέση φυλής-σεξ”, έγραφε χαρακτηριστικά η Snow.

Ανιχνεύοντας το διαφυλετικό πορνό του 2015

Από την άλλη, ο James Deen είναι ίσως ο πιο διάσημος άνδρας πρωταγωνιστής “σκληρών” ταινιών αυτή τη στιγμή. Πέραν από τον κεντρικό ρόλο, έχει περάσει πλέον και στη σκηνοθεσία.

Όπως αναφέρει στο vocativ, τις τελευταίες τέσσερις φορές που προσπάθησε να “κλείσει” κάποιον μαύρο άνδρα για το site του, η γυναίκα που θα έκανε σεξ μαζί του ή ο ατζέντης της, αρνήθηκαν. Σε μία εκ των περιπτώσεων, ο ατζέντης απάντησε πως η κοπέλα “δεν κάνει διαφυλετικό πορνό ακόμα”, ενώ σε μια άλλη, η πρωταγωνίστρια απάντησε “δεν έχω πρόβλημα προσωπικό. Σεξουαλικό όμως, έχω”.

“Στη βιομηχανία πορνό, το να δουλέψει κανείς με μαύρους πρωταγωνιστές, θεωρείται το τελευταίο επίπεδο, το πιο δύσκολο”, λέει ο Deen. “Όσο περνούν τα χρόνια, μια κοπέλα για να μείνει στη δουλειά, κάνει όλο και πιο ακραία πράγματα. Από ομαδικό σεξ, μέχρι πρωκτικό, τα πάντα. Όσο πιο ταμπού θεωρείται κάτι, τόσο πιο εύκολα θα το κάνει κάποια στην εξέλιξη της καριέρας της για να μείνει στην επιφάνεια. Το διαφυλετικό σεξ δεν είναι ταμπού λόγω του μεγέθους του ανδρικού μορίου, αλλά λόγω των στερεοτύπων που ακόμη επιβιώνουν στην Αμερική”, προσθέτει ο James Deen.

“Είναι αηδιαστικό και ρατσιστικό για μένα το να υπάρχουν τέτοιες διακρίσεις. Στις περισσότερες ταινίες βλέπεις ένα γκρουπ λευκών να κάνουν σεξ μεταξύ τους. Σκέτη απογοήτευση”, λέει ο διάσημος παραγωγός και πρωταγωνιστής.

Η Lisa Ann για τον ρατσισμό στο πορνό:

 

Ακόμα και ο ίδιος ο όρος “interracial”, έχει ταυτιστεί με σκηνές σεξ ανάμεσα σε λευκή γυναίκα και μαύρο άντρα, και όχι ανάμεσα σε έναν μαύρο και μια Ασιάτισσα, για παράδειγμα.

Ο Isiah Maxwell, αφροαμερικανός πρωταγωνιστής πορνό, λέει στο vocativ: “Μου έχει πει μαύρη, “δεν κάνω διαφυλετικό σεξ”. Και της απάντησα, “τι εννοείς; Μα είμαι σαν εσένα”. Είναι τρελό όλο αυτό”.

Για να μιλήσουμε με ποσά, μια σκηνή ανάμεσα σε λευκό ζευγάρι, κοστολογείται στα $1,000. “Το παρά φύση σεξ ανεβαίνει στα 1,200 και το ομαδικό στα 1,400 δολάρια”, λέει ο ατζέντης Mark Spiegler. Το πρακτορείο του δεν πληρώνει παραπάνω για διαφυλετικό σεξ. Άλλοι όμως το κάνουν.

Ο Deen πρόσφατα άκουσε μια συμπρωταγωνίστρια του να ζητά 500 δολάρια παραπάνω για να κάνει σεξ με μαύρο για το site του. Άλλες πρωταγωνίστριες παίρνουν 2,000 δολάρια για την πρώτη τους interracial σκηνή. “Δεν έχει να κάνει με το μέγεθος, πραγματικά. Έχω δουλέψει με άντρες που το μόριο τους είναι μεγαλύτερο ή εξίσου μεγάλο με το αντίστοιχο ενός μαύρου. Γενικά για να δουλέψεις σε αυτόν τον χώρο, πρέπει να έχεις μεγάλα προσόντα. Άρα έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματος καθαρά”, δηλώνει.

“Δε με πειράζει που οι κοπέλες πληρώνονται παραπάνω για να πάνε μαζί μου. Με ενοχλεί που δεν πληρώνομαι εγώ περισσότερο για να κάνω μια σκηνή με λευκή”, αναφέρει από τη δική του μεριά ο Maxwell.

Ο Lexington Steele για τις συμπρωταγωνίστριες του που αρνούνται να κάνουν interracial σεξ στην πορνοβιομηχανία:

 

Τι ισχύει όμως για τις μαύρες γυναίκες;

Όπως τονίζει η Nikki Darling, “για μια μαύρη σαν εμένα είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνει καριέρα στον χώρο αυτό. Πρέπει από την αρχή να κάνει όλα τα ακραία πράγματα, και πληρώνεται και λιγότερο. Στο mainstream porn οι μαύρες δεν είναι τόσο περιζήτητες όσο οι ξανθιές λευκές για παράδειγμα”.

Τα στερεότυπα περνούν και στην πλοκή. “Συνήθως όταν πρωταγωνιστούν μαύροι, το σενάριο τους θέλει να εισβάλλουν σε ένα σπίτι κάνοντας ληστεία, να είναι απατεώνες ή βιαστές. Ή έμποροι ναρκωτικών”, τονίζει ο Mickey Mod, μαύρος performer και αυτός.

“Πολλές κοπέλες αρνούνται να κάνουν interracial γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να μην ενισχύουν αυτά τα στερεότυπα. Άλλες κάνουν σε στούντιο που δεν εμπλέκουν τους μαύρους σε τέτοια πλοκή”.

Και κλείνουμε με τη δήλωση της Keli Goff στο The Root:

“Είναι αδιανόητο να υπάρχει ακόμα φυλετικό ταμπού στο πορνό, σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ που τα διαφυλετικά ζευγάρια πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Η φιλοσοφία δεν έχει αλλάξει παρότι αλλάζει η ίδια η κοινωνία μας”.

 

 

Πηγή: news247.gr

About Panos Dreamer