Home / Διεθνή / ”Το κλείσιμο των συνόρων θα σημάνει το τέλος της Σένγκεν και της ευρωπαϊκής ιδέας”

”Το κλείσιμο των συνόρων θα σημάνει το τέλος της Σένγκεν και της ευρωπαϊκής ιδέας”

Το κλείσιμο των συνόρων θα σημάνει «το τέλος της Σένγκεν και της ευρωπαϊκής ιδέας», προειδοποίησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και σημείωσε ότι η λύση βρίσκεται στη Συρία, στην Τουρκία και στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα ούτε στα αυστριακά ούτε στα γερμανικά σύνορα», δήλωσε ο κ. Φάιμαν στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD λίγη ώρα πριν από την συνάντησή του, σήμερα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, για να προσθέσει ότι η λύση θα ήταν το τέλος της βίας στη Συρία, η συνεργασία με την Τουρκία για την βελτίωση της κατάστασης των προσφύγων και τα μέτρα στην Ελλάδα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος εξέφρασε ακόμη την ευρεία στήριξή του στην κ. Μέρκελ για την προσφυγική κρίση και τόνισε ότι θεωρεί σημαντικό να μην συγχέεται το προσφυγικό με την μάχη κατά της τρομοκρατίας. «Οι πρόσφυγες τρέχουν για να σωθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φάιμαν ζήτησε ακόμη καλύτερη συνεργασία μεταξύ άλλων στην συλλογή πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες και στην δράση της αστυνομίας. «Είμαστε οργανωμένοι κατά τρόπο ώστε κάθε χώρα να κάνει κάτι μόνη της. Μόνο από κοινού μπορούμε τώρα να είμαστε πραγματικά αποτελεσματικοί», δήλωσε ο κ. Φάιμαν.

About m bonsu