Home / Αυτοκίνητο / Το δια-φημι-στημικό video τoυ Audi R8 για το Super Bowl

Το δια-φημι-στημικό video τoυ Audi R8 για το Super Bowl

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα το διαφημιστικό σποτ που θα προβληθεί τη βραδιά του τελικού του αμερικανικού ποδοσφαίρου στις 7 Φεβρουαρίου, ενός από τα δημοφιλέστερα, βάση τηλεθέασης, αθλητικά γεγονότα του πλανήτη και όπου η γερμανική φίρμα επέλεξε να προβάλει, για φέτος, το κορυφαίο σπορ μοντέλο της γκάμας της, R8.

Ένας βετεράνος «παροπλισμένος» αστροναύτης παίρνει στα χέρια του τα κλειδιά ενός R8 και… η συνέχεια επί της οθόνης με μπόλικες δόσεις τεχνολογικής αστρόσκονης.

Παραδοσιακά τα διαφημιστικά που προβάλλονται στο ημίχρονο του Superbowl που φέτος διεξάγεται στην Santa Clara της California, διακρίνονται για την υψηλή αισθητική τους, θυμίζοντας περισσότερο ταινίες μικρού μήκους με μεγάλο budget παρά διαφημιστικά spot και η Audi δείχνει πιστή με το παραπάνω, σε αυτό σκεπτικό, αναζητώντας τον ιδανικό παραλληλισμό για το R8 στην εμπειρία ενός ταξιδιού στο διάστημα.

Έτσι, οι περίπου 120 εκατομμύρια τηλεθεατές του Super Bowl θα παρακολουθήσουν την ιστορία ενός βετεράνου αστροναύτη που ξαναβρίσκει την περιπέτεια που του έχει λείψει στις επιδόσεις ενός Audi R8, με μουσική υπόκρουση το Starman του D. Bowie καθώς η γερμανική φίρμα επέλεξε εκτός από την προβολή του R8 να αποτίσει φόρο τιμής στον Thin White Duke –αν και μάλλον θα «δυσκολευόταν» να βρει πιο ταιριαστή μουσική για το διαστημικό concept του διαφημιστικού της.

Για την ιστορία, ο τελικός όπου θα προβληθεί το spot της Audi είναι ο 50ός στην ιστορία της δημοφιλέστερης αθλητικής διοργάνωσης των ΗΠΑ και όπου οι Carolina Panthers θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους Denver Broncos.

Ενδεικτικό επίσης για τη σημασία του ως show είναι το γεγονός ότι οι διοργανωτές “έκλεισαν” τη Lady Gaga για να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, ενώ στο show του ημιχρόνου το κοινό θα αναλάβουν να ψυχαγωγήσουν οι Coldplay, η Beyonce και o  Bruno Mars.

Σε ό,τι αφορά το R8 υπενθυμίζεται ότι στην καρδιά του βρίσκεται ένας V10 ατμοσφαιρικός κινητήρας 5,2 λίτρων ο οποίος είναι διαθέσιμος σε δύο εκδοχές ισχύος 540 ίππων και 610 ίππων (Plus).  Από πλευράς επιδόσεων, το «απλό» R8 χρειάζεται 3,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 320 χλμ./ώρα στην εκδοχή ισχύος των 540 ίππων. Η Plus έκδοση απαιτεί 3,2 δευτερόλεπτα για το παραπάνω sprint ενώ η μέγιστη ταχύτητα της σταματάει ψηλότερα, στα 330 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

About admin