Home / Διεθνή / Τουλάχιστον 47 νεκροί στη Συρία από επιδρομές μαχητικών

Τουλάχιστον 47 νεκροί στη Συρία από επιδρομές μαχητικών

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες και σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις σε περιοχές του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένας εκπρόσωπος των τοπικών σωστικών συνεργείων στις περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες ανέβασε τον απολογισμό των θυμάτων στους 60 – όλοι άμαχοι – καθώς κυβερνητικές δυνάμεις και δυνάμεις των ανταρτών αντάλλαξαν σφοδρά πυρά στην πόλη.

Την Τρίτη, σε μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις των ανταρτών σε περιοχές που ελέγχει το καθεστώς στο Χαλέπι, τουλάχιστον 38 άνθρωποι – ανάμεσα τους και 14 παιδιά – σκοτώθηκαν από βομβιστικές επιθέσεις δυνάμεων των ανταρτών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα σήμερα, η οργάνωση ακτιβιστών «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά» ανέφερε με ανάρτηση της στο Twitter ότι μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν περισσότερες από 12 αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, κάνοντας λόγο για 8 στόχους, σε μια ασυνήθιστα σφοδρή επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων σε μια περιοχή που επίσης αποτελεί στόχο της συμμαχίας που ηγούνται οι ΗΠΑ.

«Υπάρχουν νέα για έναν τεράστιο αριθμό μαρτύρων και τραυματισμένων», ανέφερε η οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο εκτιμά ότι τα μαχητικά ανήκουν στον συριακό στρατό και εξαπέλυσαν τουλάχιστον 11 επιδρομές.

Δεν υπήρχε καμία αναφορά των αεροπορικών επιδρομών στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

About m bonsu