Home / Διεθνή / Τουλάχιστον 32 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Τουλάχιστον 32 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Τουλάχιστον 32 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Ράκα, το προπύργιο της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης στη βόρεια Συρία, από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

“Στρατιωτικά αεροπλάνα, πιθανόν του διεθνούς συνασπισμού, σκότωσαν τουλάχιστον 32 τζιχαντιστές και τραυμάτισαν περισσότερους από 40 με 15 πλήγματα που είχαν στόχο θέσεις του ΙΚ στις βόρειες, τις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές περιοχές της πόλης Ράκα”, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί επειδή ο απολογισμός που ανακοινώθηκε προέρχεται αποκλειστικά από ένα νοσοκομείο.

Εξάλλου ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους πραγματοποίησαν χθες, Σάββατο, 17 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και 12 στη Συρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/97028/Suria:-Toulachiston-32-machites-tou-Islamikou-Kratous-skotothikan-apo-aeroporikes-epidromes

About basilis progressive