Home / Διεθνή / Τουλάχιστον 150.000 οι νεκροί από τους πολέμους σε Πακιστάν και Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 150.000 οι νεκροί από τους πολέμους σε Πακιστάν και Αφγανιστάν

Oι πόλεμοι που έγιναν στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν έχουν στοιχίσει την ζωή σε περίπου 150.000 ανθρώπους -αμάχους ή στρατιώτες- από το 2001, κατέδειξε αμερικανική μελέτη.
Άλλοι εκατόν εξήντα δύο χιλιάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τότε που οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν και άρχισαν τον πόλεμο εναντίον των Ταλιμπάν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, προσθέτουν οι συντάκτες της έρευνας που διενεργήθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος με θέμα το «Κόστος του Πολέμου» από το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών Ουάτσον του πανεπιστημίου Μπράουν, στο Ρόουντ Άιλαντ.

Συγκριτικά, περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου τον Μάρτιο του 2011.

Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν μοιάζει μάλλον να κλιμακώνεται παρά να πλησιάζει στο τέλος του, καθώς ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δε σταματά να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζει η έκθεση, με ημερομηνία 22α Μαΐου.

Ταυτόχρονα η ανακοίνωση από τις ΗΠΑ φέτος σχετικά με την επιβράδυνση του ρυθμού απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων επισημαίνει «το γεγονός ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν τελειώνει. Εντείνεται» εκτιμούν οι συντάκτες.

Στο Πακιστάν ο πόλεμος αντιθέτως δείχνει να αποκλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια παρά το γεγονός ότι το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας παραμένει θέατρο «μιας σφοδρής σύρραξης».

πηγή απε μπε

About m bonsu