Home / Ειδήσεις / Τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 διεκδικεί η Λάρισα

Τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 διεκδικεί η Λάρισα

Την υποψηφιότητα της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021 παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Στο πλευρό του δημάρχου ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος και η χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελεάννα Ανδρεούδη.

«Με οδηγό τα 8.000 χρόνια ύπαρξης, δημιουργίας και πολιτισμού που άνθισαν στην εύφορη θεσσαλική γη και σμίλευσαν τα έργα των ανθρώπων της πόλης από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα, η Λάρισα προτείνει πολιτιστικές συναντήσεις ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ανάμεσα σε τόπους και ανθρώπους, σε νέες και παλιότερες γενιές, στη συλλογική μνήμη και το σύγχρονο βίωμα, στην ιστορική κληρονομιά και τις νέες ιδέες, ανάμεσα στην παραδοσιακή τεχνική και την καινοτομία που γεννά η επιστημονική γνώση» αναφέρει η καμπάνια του γραφείου υποστήριξης της υποψηφιότητα.

Μιλώντας για την γενέτειρά του ο Λάκης Λαζόπουλος είπε ότι «η Λάρισα είναι μια πόλη που έχει ένα βαθύ πολιτισμό που είναι χαραγμένος βαθειά στις ζωές των ανθρώπων της. Πολιτισμός είναι ο τρόπος που ζεις, είναι ο τρόπος για να ζεις, είναι η χαρά να δημιουργείς, είναι η ελευθερία κινήσεων, είναι η ελευθερία της σκέψης, δεν είναι τα αποστειρωμένα θεάματα, δεν έχει σημασία η τεχνική αρτιότητα έχει σημασία η ψυχική αρτιότητα».

About m bonsu