Home / Ειδήσεις / Τη Δευτέρα παρουσιάζονται τα βασικά σημεία της συνταγματικής αναθεώρησης

Τη Δευτέρα παρουσιάζονται τα βασικά σημεία της συνταγματικής αναθεώρησης

Θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό

Αθήνα
Μετά την αποτυχία της ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου από 200 βουλευτές, το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει τώρα το βάρος του στη συνταγματική αναθεώρηση. Οι βασικές κατευθύνσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση θα αναγγελθούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Αυτός ο διάλογος που θα ανοίξει «προφανώς, θα συνεχιστεί και θα εμβαθυνθεί σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με έναν πολύ μεγάλο διάλογο», δήλωσε την Πέμπτη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως και το θέμα των δημοψηφισμάτων είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει αυτή καθ’ αυτή τη συνταγματική αναθεώρηση, τονίζοντας πως κατά την άποψη της κυβέρνησης «η ενίσχυση της λαϊκής παρέμβασης με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας θα πρέπει να είναι στόχος στη συνταγματική αναθεώρηση, όπως και η ενίσχυση της αυτονομίας του Κοινοβουλίου απέναντι στην εκτελεστική εξουσία».

Σημείωσε, ακόμη, ότι ο διάλογος θα ανοίξει σε πολύ περισσότερους τομείς από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, «που και αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο θα γίνει πρόταση από πλευράς μας τις επόμενες ημέρες, όπως σας είπα. Ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί η δική μας πρόταση απέναντι σε αυτό…».

Στο ερώτημα αν μπορεί αυτό να μην είναι στις κυβερνητικές προτάσεις, ανέφερε: «Θα το δούμε, αλλά σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις δεν είναι αυτής της στιγμής. Αυτή τη στιγμή θα ανοίξει ο διάλογος και από τον πρωθυπουργό θα μπουν οι κατευθύνσεις το πώς εμείς το εννοούμε».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis