Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / Την υγεία μας πρώτα και όλα τα αλλά έρχονται..

Την υγεία μας πρώτα και όλα τα αλλά έρχονται..

Αλλιώς τα περιμέναμε και… αλλιώς μας ήρθαν τα πράγματα στην Κροατία. Αντί να κάνουμε LIVE CHAT μαζί σας και να συζητάμε για το πως θα περιμένουμε το βραδινό ματς, τα πλάνα του Σίλβα και όλα τα σχετικά, βρεθήκαμε να περνούμε ώρες στο αστυνομικό τμήμα του στο Ζάγκρεμπ, να κάνουμε καταθέσεις, να εξεταζόμαστε από τους γιατρούς και σήμερα, πολύ καλύτερα πλέον, να καλούμαστε να δώσουμε περαιτέρω εξηγήσεις στο προξενείο και στις ενώσεις του χώρου μας…

Ένα 24ωρο μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο Διονύσης Βερβελές γράφει για όσα έζησε στο Ζάγκρεμπ και σχολιάζει τη στάση της αστυνομίας της Κροατίας που ήταν κάθετη για τη μετακίνηση οπαδών του Ολυμπιακού.

Σημασία έχει πως είμαστε καλά. Απλά ταξιδεύοντας τόσα χρόνια, κάτι τέτοιο δεν το είχαμε ζήσει. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αρχίσω να εξιστορώ το γεγονός. Πόσοι ήρθαν, πως έγινε, πως γλιτώσαμε… Πως βοήθησε ο Θεός να μην μας “καθαρίσουν” σε ένα δρόμο του Ζάγκρεμπ. Η αλήθεια είναι ότι το σοκ είναι δεδομένο. Δεν έχω μάθει σε τέτοιες καταστάσεις, όπως και να το κάνουμε… Χαλάστηκα γιατί βγήκα από τη σειρά μου, γιατί ήρθα στην Κροατία με όρεξη να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και όλα γύρισαν… τούμπα.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσους ενδιαφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή. Την αστυνομία της Κροατίας που ήταν στο πλευρό μας, όλους όσους έκαναν τα πάντα για να είμαστε ασφαλείς. Απλά εδώ, θέλω να εστιάσω σε κάτι που τόνιζα και τις προηγούμενες ημέρες στο ραδιόφωνο. Υπήρχε κόσμος που “καιγόταν” για τα εισιτήρια του αγώνα της Κροατίας. Συνομιλώντας κα με τον αστυνομικό διευθυντή στο τμήμα, κατάλαβα πολλά. Γιατί για παράδειγμα η αστυνομία της Κροατίας ήταν κάθετη να μην έρθουν οπαδοί του Ολυμπιακού στο Ζάγκρεμπ. Δεν ήθελαν να μπουν στη διαδικασία αντιπαράθεσης.

Κερδισμένος ο Ολυμπιακός

Επίθεση με γροθιές δέχθηκαν και ορισμένοι Έλληνες που βρέθηκαν εδώ. Γενικά οι ντόπιοι “ψάχνονται” για Έλληνες, για ό,τι μπορεί να έχει σχέση με Ολυμπιακό. Στην αστυνομία μου ανέλυσαν όλα τα δεδομένα. Για το γεγονός ότι είχαν την πληροφορία πως θα έρθουν και Σέρβοι, για το τι είχε γίνει πριν χρόνια στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όλα αυτά τα σκηνικά.

Σημασία έχει ότι αν κρίνουμε από τα περιστατικά που ζήσαμε, είχαν απόλυτο δίκιο. Και κερδισμένος έτσι είναι και ο Ολυμπιακός. Γιατί εδώ στο Ζάγκρεμπ σίγουρα κάτι θα γινόταν, θα υπήρχε η… θεωρία της “απάντησης” στην Ελλάδα και πιθανή μια τιμωρία. Σωστά λοιπόν μπήκαν κάτω όλα τα δεδομένα και ο Ολυμπιακός δεν πήρε εισιτήρια για το Μάξιμιρ, όπως δεν θα πάρει και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη. Ησυχάζουν κεφάλια έτσι, δεν… τρέχεις τόσο όσο θα έτρεχες αν υπήρχε ανταλλαγή εισιτηρίων για τα δύο ματς.

Κυνηγούν τους οπαδούς τους

Ακούσαμε διάφορα. Υπάρχει κόντρα του προέδρου της Ντιναμό με τους οργανωμένους. Κυνηγάνε λέει τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, κυκλοφορούν με σεκιούριτι, όλοι αυτοί με την προβληματική συμπεριφορά δεν πατάνε στο γήπεδο. Υπήρχαν και κενά στο θέμα της ασφάλειας, όμως, το είδαν και οι ίδιοι οι Κροάτες αστυνομικοί.

Μπορούσε κάποιος να πάρει εισιτήρια δηλώνοντας στοιχεία Κροάτη. Και ας ήταν Έλληνας. Ή αν έμπαινε από την Ελλάδα στο ηλεκτρονικό σύστημα πώλησης εισιτηρίων μπορεί να φαινόταν μπλοκαρισμένος, αλλά άλλαζε την ip με μία ξένης χώρας και η δουλειά γινόταν. Τώρα και μετά από ό,τι συνέβη, τονίζουν πως θα γίνεται διπλός έλεγχος κατά την είσοδο στο γήπεδο και δεν θα μπαίνει κανείς με στοιχεία άλλου στο εισιτήριο…

Επαναλαμβάνω, καλή η καψούρα να θες να δεις την ομάδα σου, να την ακολουθείς παντού, αλλά κάπου πρέπει να πρυτανεύει και η λογική. Κι εδώ η λογική πρυτάνευσε σε μεγάλο βαθμό. Ναι, ίσως έπρεπε να την… ακούσουμε εμείς για να μεταφέρουμε όλα αυτά τα σκηνικά και να καταλάβει και ο κόσμος πως πρέπει να αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Πως να ξεκινάς για να πας στο… στόμα του λύκου, χωρίς προστασία, χωρίς ειδικά μέτρα ασφαλείας.

Έλληνες έψαχναν όλοι αυτοί που γύριζαν το βράδυ της Δευτέρας, αλλά και το μεσημέρι της Τρίτης στο Ζάγκρεμπ. Κάποιοι στον… έλεγχο των φασαριόζων, δήλωσαν Ιταλοί και γλίτωσαν. Ένας μίλησε (γιατί ήξερε) τη βουλγάρικη γλώσσα και δεν είχε προβλήματα.

Θα κριθεί στις λεπτομέρειες

Πλέον, σημασία έχει τι θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός δεν θα συναντήσει την καυτή ατμόσφαιρα που δεδομένα θα συναντήσουν οι Κροάτες στο Καραϊσκάκη. Στον Πειραιά βλέπετε δεν υπάρχουν “εσωτερικά” θέματα, όπως συμβαίνει εδώ. Το ματς δεν είναι εύκολο. Οι της Ντιναμό επιμένουν πως έχουν διαβάσει καλά τον Ολυμπιακό, πως τον γνωρίζουν, πως δεν πρόκειται να πέσουν στην παγίδα που… έστησε στην Άρσεναλ, αλλά και στα δύο σπουδαία ματς του ελληνικού πρωταθλήματος (με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη).

Δεδομένα, το ματς θα πάει στην λεπτομέρεια. Θα μετρήσει το καλό ξεκίνημα, να καταφέρει ο Ολυμπιακός να παγώσει τον ρυθμό, να μην δεχθεί εύκολα φάσεις και να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τους χώρους. Με την Άρσεναλ έγιναν και λάθη που ο Ολυμπιακός δεν τα πλήρωσε. Απόψε θα χρειαστεί να είναι ακόμη πιο προσεκτικός.

Ο Σίλβα με τη σειρά του και τους συνεργάτες του, έχουν δει πολύ την Ντιναμό. Έχουν εικόνα και από τα… εύκολα ματς της στο πρωτάθλημα Κροατίας. Θεωρεί πως με άλλη φιλοσοφία προσεγγίζει αυτά τα ματς σε σχέση με της Ευρώπης. Πολλοί πιστεύουν πως αν ο Ολυμπιακός προηγηθεί, θα καταφέρει να φύγει με το “διπλό”. Όλα στον αγωνιστικό χώρο θα φανούν, αλλά το κλειδί για εμένα θα είναι η μεσαία γραμμή. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κυκλοφορήσει την μπάλα, να μην βάλει… άγχος και πανικό στο παιχνίδι του, θα έχει μεγάλη τύχη ακόμη και για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τονίζω πως και το “Χ” δεν είναι καταστροφή.

Έχει δρόμο ο όμιλος και δεδομένα τα βλέμματα θα πρέπει να είναι στραμμένα και στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μπάγερν Μονάχου. Ένα “διπλό” εκεί, δεν… τελειώνει τον Ολυμπιακό ακόμη και αν ηττηθεί στην Κροατία. Τα σενάρια θα γίνουν… πράξη σε λίγες ώρες, άρα σίγουρα θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε μετά το ματς και τις επόμενες ημέρες.

Υ.Γ.: Με το “Χ” έφυγαν οι Νέοι. Έστω και αν το 2-2 ήρθε στο τέλος. Δεν έχασαν, έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν. Παιδιά που έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με εμάς και αν κάποιος έβλεπε πως βγήκαν μετά την ομιλία του Βούζα, θα καταλάβαινε πολλά. Το λέει η καρδούλα τους, το έδειξαν και στο ματς τους.

Υ.Γ.2: Κάτι… δικό μας, επαγγελματικό. Η κάρτα της AIPS μας έσωσε το βράδυ της Δευτέρας, έτσι για την… ιστορία. Γνωρίζουν αυτοί που πρέπει.

Screenshot

Πηγή: www.contra.gr

About gus_maverick