Home / Ειδήσεις / Την Παρασκευή η πρώτη πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Την Παρασκευή η πρώτη πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Όλο το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό

Αθήνα
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αιτήσεις το μήνα Ιούλιο θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αιτήσεις το μήνα Αύγουστο θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για το μήνα Σεπτέμβριο.

Το ποσό των 5.399.005,65 ευρώ θα καταβληθεί σε 21.433 δικαιούχους (πληρωμές Αυγούστου) και το ποσό 8.339.909,03 Ευρώ θα καταβληθεί σε 32.862 δικαιούχους (πληρωμές Σεπτεμβρίου).

Επειδή αριθμός δικαιούχων για μια σειρά λόγους δεν έχει παραλάβει ακόμη την προπληρωμένη κάρτα αγορών, η συγκεκριμένη πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ κατ’ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί με πίστωση όλου του ποσού που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει και όχι μισό σε λογαριασμό και μισό στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Για πληρέστερη ενημέρωση, στον πιο κάτω πίνακα υπενθυμίζονται οι διαδικασίες παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας αγορών ανά Τράπεζα.

Διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας αγορών από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

ALPHA BANK

Η διαδικασία αποστολής και ενεργοποιήσεως της προπληρωμένης κάρτας “Alpha Bank Prepaid MasterCard Επιδομάτων” είναι η κάτωθι:

  • Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη στην διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος κατά την αίτηση του για την ένταξη στο ΚΕΑ
  • Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται σε μεταγενέστερο χρόνο, στην ως άνω διεύθυνση.
  • Η κάρτα ενεργοποιείται τηλεφωνικά, με κλήση του Πελάτη στην Εξυπηρέτηση Πελατών της Τραπέζης (210 3260000), και κατόπιν επιτυχούς ολοκληρώσεως της διαδικασίας ταυτοποιήσεως του.

ATTICA BANK

  • Οι δικαιούχοι της εν λόγω κάρτας θα την παραλαμβάνουν από το κατάστημα της τράπεζας που τηρείται ο λογαριασμός του.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Οι κάρτες θα αποσταλούν ανενεργές στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο με απλό ταχυδρομείο συνοδευόμενη από τον 15ψήφιο κωδικό (Smart PIN).

Για την ενεργοποίηση της κάρτας οι κάτοχοι πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επιθυμούν για την απόκτηση των θέσεων του PIN και την υπογραφή των όρων χρήσης της.

EUROBANK

Οι δικαιούχοι δύναται να παραλάβουν το πλαστικό της εν λόγω κάρτας από οποιοδήποτε κατάστημα Eurobank. Η έκδοση και παραλαβή νέας προπληρωμένης κάρτας απαιτείται και για όσους ήδη διαθέτουν προπληρωμένη κάρτα. Για την χρήση προπληρωμένων καρτών Eurobank δεν απαιτείται έκδοση PIN.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η διαδικασία αποστολής της προπληρωμένης κάρτας Πειραιώς Prepaid Visa είναι η κάτωθι:

  • Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη, στην διεύθυνση που ο δικαιούχος δήλωσε κατά την αίτηση ένταξής του στο πρόγραμμα ΚΕΑ και συνοδεύεται από επιστολή με οδηγίες για την ενεργοποίησή της.
  • Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται στην ίδια διεύθυνση, με συστημένη αλληλογραφία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis