Home / Ειδήσεις / Την κήρυξη της Μυτιλήνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά ο δήμαρχος Λέσβου

Την κήρυξη της Μυτιλήνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά ο δήμαρχος Λέσβου

Την κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά με επιστολή του στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Αντώνη Μακροδημήτρη, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γαληνός, είναι ανάγκη να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι πυρκαγιών, μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση σήμερα στο νησί περισσότερων των 10.000 μεταναστών και προσφύγων.

Στην μακροσκελή επιστολή του, ο κ. Γαληνός αναφέρει ότι τους δυο τελευταίους μήνες έχουν περάσει από το νησί της Λέσβου περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες από ότι το σύνολο του τοπικού πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 85.000. Παρά τις προσπάθειες για προώθηση των μεταναστών στην ενδοχώρα, ο ημερήσιος αριθμός προσέλευσης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος αυτού των αναχωρήσεων, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να συναθροίζονται μόνο στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης και στον ευρύτερο χώρο της προκυμαίας της Μυτιλήνης πέραν των 10.000 ατόμων.

«Η συσσώρευση τόσο μεγάλου αριθμού αστέγων, δημιουργεί μείζον πρόβλημα στη διαχείριση και περίθαλψη αυτών, δεδομένης και της γνωστής σύνθεσης της κατάστασης των μεταναστών, ενώ η παραμονή 10.000 μεταναστών στο χώρο του λιμανιού χωρίς την ελάχιστη υποδομή υγιεινής αποτελεί εν δυνάμει πηγή ανεξέλεγκτων καταστάσεων οι οποίες είναι προ των πυλών» σημειώνει ο κ. Γαληνός.

About m bonsu