Home / Διεθνή / Την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων μέχρι την τελευταία στιγμή, τόνισε ο Βέρνερ Φάιμαν

Την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων μέχρι την τελευταία στιγμή, τόνισε ο Βέρνερ Φάιμαν

Την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα μέχρι την τελευταία στιγμή, τόνισε ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και απευθύνοντας έκκληση προς όλους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να καταβάλουν προσπάθειες για να επιτευχθεί μια τελευταία προσέγγιση.

Συγχρόνως ο Καγκελάριος προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να γίνουν περαιτέρω περικοπές στο ελληνικό κοινωνικό σύστημα, καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχει μία κατάσταση που οι περισσότερο αδύναμοι άνθρωποι και ιδιαίτερα ο πληθυσμός στις πόλεις, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν.

Μέχρι τα μεσάνυκτα της ερχόμενης Τρίτης πρέπει να βρεθεί ένας κανονισμός, διαφορετικά κανένας δεν μπορεί να πει τι θα υπάρχει μετά από τρεις εβδομάδες, και ως εκ τούτου πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μην υπάρξει το άλλο σενάριο, με το οποίο τα πράγματα θα είναι μετά χειρότερα, πρόσθεσε..

Κατά την άποψη του Καγκελάριου, αν οι θεσμοί δεν κάνουν πλέον κάποια πρόταση και η Ελλάδα απορρίπτει την υπάρχουσα πρόταση, τότε θα υπάρξει ένα αρνητικό σπιράλ που θα επιτείνει τα ήδη δύσκολα προβλήματα, για την Ευρώπη, για την Αυστρία, για τη Γερμανία, για τις χώρες που εξάγουν, αλλά προπάντων για τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, όπου είδε από κοντά την επικρατούσα κατάσταση στην κοινωνία, ανέφερε παραδείγματα, όπως ότι ένα ποσοστό 40% των ανθρώπων δεν είναι πλέον ασφαλισμένοι, ή ότι υπάρχει πολύ υψηλή ανεργία ιδιαίτερα στους νέους «που ζουν από τη σύνταξη της γιαγιάς».

Τονίζοντας τη σημασία της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο Αυστριακός Καγκελάριος επισήμανε ότι είχε παρευρεθεί στη συζήτηση κατά την οποία η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ακριβώς αυτό, δηλαδή, ότι «πρέπει να συζητήσουμε για τη βιωσιμότητα του χρέους».

πηγή απε μπε

About m bonsu