Home / Ειδήσεις / Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα την Πέμπτη το πρωί

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα την Πέμπτη το πρωί

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης (Eurogroup) θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για να συζητήσει σχετικά με την Ελλάδα σήμερα στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), ανέφερε o εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Επιβεβαιώθηκε: τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο στις 10 π.μ. για την Ελλάδα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συζητηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή της Ελλάδας για τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, και να δοθεί το σινιάλο -όπως είχε πει ο Γ.Ντάισελμπλουμ- ώστε οι υπουργοί Οικονομικών (σε όσες χώρες αυτό προβλέπεται) να ζητήσουν από τα εθνικά κοινοβούλια τους να εγκρίνουν την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Ο Γ.Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα γίνει ακόμη μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, πιθανόν την Παρασκευή, για να εγκριθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων και να δοθεί η σχετική εντολή στους θεσμούς, ώστε να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την παροχή νέου προγράμματος στήριξης μέσω του ESM.

Πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500012814#ref=latestarticles

About Panos Dreamer