Home / Διεθνή / Τζιπ με πολυβόλα του ουγγρικού στρατού αναπτύσσονται στα σύνορα με τη Σερβία

Τζιπ με πολυβόλα του ουγγρικού στρατού αναπτύσσονται στα σύνορα με τη Σερβία

Τετρακίνητα οχήματα Χάμβι του ουγγρικού στρατού, στα οποία είναι εγκατεστημένα πολυβόλα, κινούνται κοντά στα σύνορα με τη Σερβία και ορισμένα μπήκαν σε χωράφια, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κοινοποίησε στην κυβέρνηση της Σερβίας το αίτημα της για το κλείσιμο για 30 μέρες του συνοριακού περάσματος Ρόζκε-Χόργκος, ανέφερε με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, μετά το ξέσπασμα επεισοδίων εκεί νωρίτερα σήμερα.

Πρόκειται για ένα από τα κύρια συνοριακά περάσματα μεταξύ της Σερβίας και του κράτους-μέλους της ΕΕ, που έκλεισε τα σύνορα στους μετανάστες χθες.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον μεταναστών στα σύνορα με τη Σερβία.

Ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς μετέδωσε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, με τη στήριξη ειδικών αντιτρομοκρατικών μονάδων με θωρακισμένα οχήματα και αντλίες νερού υπό πίεση, εφόρμησαν εναντίον μιας ομάδας μεταναστών στο σημείο διέλευσης του Ρόζκε.

«Μια ομάδα ακραίως επιθετικών μεταναστών επιτίθεται επίμονα ενάντια στην ουγγρική αστυνομία με πέτρες και κομμάτια από μπετόν», δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο.

«Αυτή η επίθεση έρχεται από την Σερβία, από την σερβική επικράτεια. Για αυτό το λόγο, ζήτησα από τον Σέρβο ομόλογο μου να δώσει εντολή στις σερβικές αρχές να δράσουν άμεσα ενάντια σε αυτήν την επιθετική ομάδα μεταναστών», δήλωσε.

Παράλληλα σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Σλοβενίας STA, ο πρωθυπουργός της χώρας Μίρο Τσέραρ δήλωσε πως θα επιβληθούν προσωρινά συνοριακοί έλεγχοι στα σύνορα της χώρας με την Ουγγαρία εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης.

About m bonsu