Home / Κόσμος / Τετράποδος λαθρεπιβάτης ανάγκασε αεροπλάνο της Air India να γυρίσει πίσω

Τετράποδος λαθρεπιβάτης ανάγκασε αεροπλάνο της Air India να γυρίσει πίσω

Aεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Air India που είχε αναχωρήσει από το Νέο Δελχί με προορισμό το Μιλάνο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο δύο ώρες μετά την απογείωσή του καθώς υπήρχαν φόβοι ότι μέσα στην καμπίνα είχε κρυφτεί ένας τετράποδος λαθρεπιβάτης. Ο λόγος για έναν… αρουραίο.

Το τρωκτικό, που μασουλάει καλώδια και άλλα υλικά, θεωρείται επικίνδυνο αφού θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο αεροσκάφος.

«Η πτήση AI 123 επέστρεψε (την Πέμπτη) στο Νέο Δελχί λόγω της πιθανής παρουσίας ενός αρουραίου. Η ύπαρξη του αρουραίου δεν επιβεβαιώθηκε όμως για την ασφάλεια των επιβατών το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο» και απολυμάνθηκε, ανέφερε ένας υπεύθυνος της εταιρείας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ένα τέτοιο επεισόδιο σε αεροσκάφος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Ινδίας.

Διάφορα ζώα έχουν βρει τον τρόπο να τρυπώνουν σ’ αυτά.

Τον Μάιο μια πτήση εσωτερικού πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση επειδή αρουραίοι έτρεχαν στους διαδρόμους ενώ τον Ιούνιο αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία μιας σαύρας να βγαίνει μέσα από ένα… ψωμάκι. Η εταιρεία, πάντως, διέψευσε την ύπαρξη της σαύρας λέγοντας ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο η φωτογραφία είναι αυθεντική και τονίζοντας ότι κανένας από τους επιβάτες δεν διαμαρτυρήθηκε για κάτι τέτοιο.

Τον Απρίλιο, τα φώτα της δημοσιότητας είχαν στραφεί και πάλι στην Air India, όταν η εταιρεία αναγκάστηκε να απαγορεύσει σε έναν πιλότο και τον συγκυβερνήτη του να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος τους γιατί οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια λίγο πριν από την απογείωση.

 

πηγή:http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500016361#ref=latestarticles

About basilis progressive