Home / Προτεινόμενα / Τα 6+1 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας άντρας λίγο πριν τα 30

Τα 6+1 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας άντρας λίγο πριν τα 30

Τα πρώτα σημάδια της αντρικής ωριμότητας: Μικρές στιγμές που φέρνουν μεγάλες αλλαγές

1. Δεν είσαι πια φοιτητής. Ήταν ωραία βέβαια τα φοιτητικά χρόνια, τότε που σε έβρισκε το ξημέρωμα σε κάποιο σπίτι που δεν ήξερες ούτε σε ποιον ή ποιαν ανήκε, ούτε πώς έφτασες εκεί το βράδυ, ούτε θυμόσουν από πότε είχες να εμφανιστείς στο σπίτι σου – καλά, στη σχολή δεν συζητάμε καν πότε πάτησες το πόδι σου τελευταία φορά. Τώρα, αρκετά μετά τα 25 και λίγο πριν τα 30, έχεις πλέον δουλειά. Και ωράριο. Και υποχρεώσεις. Και φυσικά έχεις ακόμα τους παλιούς, καλούς σου φίλους, αλλά γι’ αυτό φτιάχτηκε το Σαββατοκύριακο: για να μην «καταστρέφεσαι» τις καθημερινές κι εμφανίζεσαι στη δουλειά σου τα πρωινά σαν τον Νίκολας Κέιτζ στο «Leaving Las Vegas». Διότι αυτός τουλάχιστον πήρε Όσκαρ. Εσύ, θα πάρεις πόδι.

2. Είσαι πλέον έτοιμος για σχέση. Το νιώθεις, σε περιτριγυρίζει σαν ίωση, σου γαργαλάει το στομάχι, νιώθεις ένα πετάρισμα, μια φούντωση, μια φλόγα. Αλλά δεν έχεις ιδέα πώς είναι μια «κανονική σχέση», πώς πρέπει να φερθείς, πού να την πας, πώς να εκφράσεις αυτά που νιώθεις. Προσπάθησε απλά να είσαι ο εαυτός σου, μην την πας για καφέ εκεί που συχνάζουν οι κολλητοί σου, μην της περιγράψεις πώς πέρασες στο στρατό στον Έβρο και τι έγινε στο ντέρμπι της Κυριακής. Δοκίμασε να κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει ποτέ στη ζωή σου: να την ακούσεις, να την αφήσεις να διαλέξει εκείνη πού θα συνεχίσετε μετά τον καφέ, να την κοιτάζεις στα μάτια όσο κι αν θες να ταξιδέψεις το βλέμμα σου από πάνω μέχρι κάτω. Αν τα καταφέρεις όλα αυτά, έχεις κάνει μια καλή αρχή. Καλωσήρθες στον υπέροχα μπερδεμένο κόσμο της σχέσης, που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ήξερες ως τώρα.

3. Ωραίο το ξυραφάκι μιας χρήσης. Βολικό. Αποδείχθηκε «παλικάρι» στο στρατό, σε έσωσε τότε που κοιμήθηκες στον κολλητό κι έπρεπε να ξυριστείς επειγόντως το πρωί πριν το μίτινγκ και την Κυριακή εκείνη που είχες το γάμο της ξαδέλφης και συνειδητοποίησες ότι δεν μπορούσες να πας με μούσι μεγαλύτερο από του Σιόβα. Αλλά ήρθε η ώρα να το αποχαιρετήσεις και να περάσεις στο επόμενο level. Να πάρεις μια Gillette Mach 3 και να καταλάβεις πώς είναι το πραγματικά βαθύ κι απολαυστικό ξύρισμα. Όταν θα συνειδητοποιήσεις ότι το κορίτσι σου δεν θα σταματάει να σε φιλάει στο μάγουλο μετά το ξύρισμα, θα μας θυμηθείς. Και θα μας ευγνωμονείς.

4. Μέχρι τώρα είχες ένα κοστούμι όλο κι όλο. Για «γάμους – βαφτίσεις – κηδείες» όπως χαρακτηριστικά έλεγες και γέλαγες μόνος σου, σαν νέος Σεφερλής. Λοιπόν Μάρκο, ήρθε η ώρα να ανανεώσεις «τον στόλο» στη ντουλάπα σου και να πάρεις ένα – δυο κοστούμια ακόμα. Όχι διότι θα αυξηθούν απαραίτητα οι γάμοι και οι βαφτίσεις στη ζωή σου, αλλά διότι τα σκισμένα τζιν και τα μπλουζάκια που θα ζήλευε κι ο Σάκης ο Ρουβάς δεν μπορούν να σε ντύνουν πλέον στη δουλειά, στις επαγγελματικές συναντήσεις, στις βραδινές εξόδους. Χρειάζεσαι μια ποικιλία, διότι η ζωή σου πλέον είναι διαφορετική, πιο όμορφη, πιο ενδιαφέρουσα – και κάπως έτσι πρέπει να είναι και το ντύσιμό σου.

5. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εφεύρεση από τη μαμά. Που σου μαγειρεύει, σου πλένει, σε φροντίζει, σου σιδερώνει, σε έχει πασά, σε λέει ακόμα «αγοράκι μου» 28 χρονών μαντράχαλο. Έτσι θα σε λέει και στα 40 σου βέβαια, έτσι είναι η μανούλα και γι’ αυτό την αγαπάμε τόσο, αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό: είναι ότι πρέπει σιγά – σιγά να ανοίξεις τα φτερά σου και να κάνεις το μεγάλο βήμα προς την ανεξαρτησία. Θα περάσεις οικογενειακά δράματα, θα χτυπιέται σαν ηρωίδα σε αρχαία τραγωδία ακόμα κι αν μετακομίσεις στον από πάνω όροφο, θα σε κοιτάζει με βουρκωμένα μάτια κάθε μέρα σαν να ετοιμάζεσαι να μπαρκάρεις για Ινδονησία. Θα της περάσει, να είσαι σίγουρος – και να θυμάσαι ότι αν ζούσες στις ΗΠΑ ή στην κεντρική Ευρώπη, θα σε είχαν «διώξει με τις κλωτσιές» οι γονείς σου από το σπίτι μόλις έκλεινες τα 18 σου χρόνια. Ήρθε η ώρα επιτέλους να μείνεις μόνος σου, να αναλάβεις τις ευθύνες σου, να φεύγεις και να γυρίζεις ό,τι ώρα θες, με όποιον και όποια θες. Και μην ανησυχείς: τα σπιτικά γεμιστά, θα είναι πάντα εκεί, μέσα στο τάπερ και θα σε περιμένουν με αγάπη.

6. Θέλεις να κάνεις «μερεμέτια» στο πρόσωπό σου. Διότι τι μπορεί να κάνει ένας άντρας για να αλλάξει κάτι επάνω του; Μια αλλαγή στα μαλλιά και μια αλλαγή στα γένια. Να αφήσει μούσι ή να ξυρίσει το μούσι, να κοντύνει τη φαβορίτα, να κάνει ένα διαφορετικό σχέδιο στα γένια, για να μην κοιτάζεται κάθε μέρα στον καθρέφτη και λέει «πάαααλι εσύ;» Πάρε στα χέρια σου τη Gillette Mach 3 και θα νιώσεις σαν τον Τζόνι Ντεπ στον «Ψαλιδοχέρη», έτοιμος να κάνεις τέχνη. Διότι αν το πρόσωπό σου ήταν έργο τέχνης (λέμε τώρα…) το ξυραφάκι μιας χρήσης είναι η νταβανόβουρτσα. Το Mach 3, είναι το πινέλο. Εσύ με τι από τα δυο θα ζωγράφιζες;

7. Υπάρχει κάτι εκεί έξω, για το οποίο κάτι είχε πάρει το αυτί σου, κάποιος σου είπε κάποτε, θυμάσαι ότι διάβασες κάπου κάτι σχετικό, αλλά δεν το έχεις ανακαλύψει ακόμα. Λέγεται «θέατρο». Και είναι ωραίο. Και όχι, δεν παίζεται σε multiplex τρώγοντας καλαμπόκι, ούτε έχει σχέση με το Ολντ Τράφορντ, επειδή το συγκεκριμένο γήπεδο λέγεται «Θέατρο των Ονείρων». Κάνε μια προσπάθεια να το πλησιάσεις, δώστου μια ευκαιρία να γνωριστείτε και ίσως γίνετε φίλοι. Θα την εντυπωσιάσεις πολύ αν της το προτείνεις – σχεδόν τόσο πολύ, όσο αν της μαγείρευες κινέζικο.

Πηγή:TORATORA.gr

About Vassilis Batzis